4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας | Οι συνέπειες της πανδημίας και η ικανότητα προσαρμογής του ξενοδοχειακού κλάδου στο επίκεντρο

Το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (4th International Hospitality Forum), διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με τη στρατηγική συνεργασία της Phocuswright, παγκόσμιου ηγέτη στο χώρο της πρωτογενούς έρευνας για τον κλάδο της φιλοξενίας, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020.
Η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη, ανέφερε ότι στο επίκεντρο των εργασιών του φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον COVID-19 θα βρεθούν οι συνέπειες της πανδημίας που ανατρέπουν όλα τα συνήθη δεδομένα, η ικανότητα προσαρμογής του ξενοδοχειακού κλάδου στις επιταχυνόμενες αλλαγές και η διάσταση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος.
Το 4ο Φόρουμ Φιλοξενίας ακτινογραφεί τις ραγδαίες διαφοροποιήσεις του κλάδου μέσα στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα υπογράμμισε κατά τη διάρκεια on line συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, αποτυπώνοντας και το πλαίσιο της συνεργασίας του Επιμελητηρίου με την Phocuswright. Ακολούθως κατά τη Συνέντευξη μεταδόθηκε βιντεομήνυμα από τις ΗΠΑ, του Managing Director της Phocuswright, κ. Pete Comeau.
Σημειώνεται ότι το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί μέσω της πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας Swapcard. Μέσω αυτής κάθε χρήστης, από την ασφάλεια του γραφείου του, σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη μπορεί να έχει ενεργητική συμμετοχή στο Φόρουμ με την υποβολή ερωτήσεων, τον προγραμματισμό One-to-One call, την περιήγηση στα ψηφιακά booth των χορηγών και φυσικά να παρακολουθήσει τις συζητήσεις των πάνελ τόσο τη στιγμή που θα πραγματοποιηθούν όσο και κάποια άλλη στιγμή, αν δεν το επιτρέπει το πρόγραμμα του.

Ειδικότερα το θεματικό περιεχόμενο του 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας θα περιλαμβάνει:
–Παρουσίαση και συζήτηση παγκόσμιας έρευνας της Phocuswright για τις τάσεις των ταξιδιών στο μέλλον και τις επιλογές των ταξιδιωτών.
–Δύο θεματικά πάνελ για τη βιωσιμότητα και για τις επιπτώσεις του Covid στον τουρισμό.
–Συνέντευξη με προσκεκλημένο υψηλού επιπέδου – CEO παγκόσμιου τουριστικού brand.

Χρυσός Χορηγός του 4th International Hospitality Forum είναι η FORUM Α.Ε.
«Μέσα στη δυσκολότερη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας του, ο ξενοδοχειακός κλάδος βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη διπλή πρόκληση της επιβίωσης και της φυγής προς τα εμπρός. Βασική και αδιαπραγμάτευτη θεσμική αποστολή του ΞΕΕ είναι με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις του προς την Πολιτεία και με την έμπρακτη υποστήριξη των μελών του, να φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται την ανάκαμψη. Η γνώση είναι η ασπίδα μας απέναντι σε απειλές και κινδύνους σήμερα αλλά και η πυξίδα μας για τις επιτυχίες του αύριο. Αυτόν ακριβώς το ρόλο επιτελεί το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Βασιλικός.