Από τη Δόξα Πηγαδακίων στο Champions League – Ο Μύρτο Ουζούνι κάνει υπερήφανο και το νησί μας

Ζακυνθινό ενδιαφέρον είχαν τα πλέι οφ του Champions League και συγκεκριμένα το παιχνίδι της Φέρεντσβάρος με τη Μόλντε καθώς σε αυτήν αγωνίστηκε ο Μύρτο Ουζούνι, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του στο ποδόσφαιρο από τη Δόξα Πηγαδακίων. Ο 25χρονος παίκτης από την Αλβανία κέρδισε μετά το 0-0 την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, αφού στον πρώτο αγώνα στη Νορβηγία το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 3-3 και ο ίδιος είχε σκοράρει μάλιστα.
Το νησί μας είναι υπερήφανο και αυτό για αυτόν τον ποδοσφαιριστή, αφού από τα 7 του χρόνια μέχρι και τα 15 του έπαιξε για τις ακαδημίες της Δόξας Πηγαδακίων και πήρε όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει μια σπουδαία καριέρα. Μετέπειτα μετακόμισε στην Αλβανική Απολόνια και έπειτα στη Λάτσι, πριν τελικά κάνει το μεγάλο άλμα στην Κροατία και στη Λοκομοτιβ Ζάγκρεμπ. Όμως δεν άργησε μια πιο σπουδαία μεταγραφή καθώς τον απέκτησε η Ουγγρική Φερεντσβάρος. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής Αλβανίας.
Ο τεχνικός διευθυντής της Δόξας Πηγαδακίων Ανδρέας Γκούσκος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μύρτο Ουζούνι και την απίστευτη εξέλιξη του όλα αυτά τα χρόνια.
«Έχουμε υπερηφάνεια και συγκίνηση για αυτό το παιδί. Ένα παιδί που έχουμε μοιραστεί τόσες στιγμές φτάνει στο σημείο να δικαιωθεί. Μετά από χρόνια προσπαθειών, το να φτάσει ένας αθλητής μας στους Ομίλους του Champions League είναι υπέρτατη τιμή για κάθε ερασιτεχνικό σωματείο».
Ο κ. Γκούσκος θέλησε μάλιστα να του στείλει ένα προσωπικό μήνυμα για τη συνέχεια της καριέρας του, ενώ τόνισε ότι είναι τιμή για το Ζακυνθινό ποδόσφαιρο γενικότερα.
«Να έχει ταπεινότητα και να μην σταματήσει να δουλεύει γιατί το ταβάνι είναι στα αστέρια .Είναι τιμή όχι μόνο για το σωματείο μας και την ακαδημία μας αλλά και συνολικά για το Ζακυνθινό ποδόσφαιρο».
Ο Μύρτο Ουζούνι έρχεται συχνά στο νησί της Ζακύνθου καθώς εδώ μένει μόνιμα η αδερφή του, ενώ δεν έχει ξεχάσει από πού ξεκίνησε η προσπάθεια του για να κάνει κάτι παραπάνω στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον τόπο μας άλλωστε που του έδωσε απλόχερα μια ευκαιρία και τον βοήθησε να φτάσει εκεί που είναι σήμερα.