Το μήνυμα των Συλλόγων Ξενοδόχων Ζακύνθου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Για δεκαετίες ολόκληρες η χώρα μας προσπαθώντας να κάνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό το τουριστικό της προϊόν του προσδίδει τα χαρακτηριστικά της αγνής ηρεμίας, της ανέγγιχτης φυσικής ομορφιάς, της αδρεναλίνης. Καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει ένα κόσμο μακριά από τον δικό του, να εμπνευστεί από το άγνωστο, να εξερευνήσει την αχαρτογράφητη Ελλάδα και να βιώσει σε κάθε προορισμό της μια καινούργια περιπέτεια.

Και να που σήμερα , 27 Σεπτεμβρίου του 2020, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κατέστησαν την Τουριστική Βιομηχανία της Ελλάδας τον κύριο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, υποστηρίζοντας την οικονομία και την απασχόληση της σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες, καλούμαστε να τα βιώσουμε πρώτα εμείς πριν από κάθε δυνητικό επισκέπτη.


Αναγκαστήκαμε να αφήσουμε από καιρό την ηρεμία μας και μέσα από έντονες καταστάσεις αδρεναλίνης να γνωρίσουμε ένα κόσμο μακριά από το δικό μας. Καλούμαστε να εμπνευστούμε από το άγνωστο, αντιμετωπίζοντας καθημερινά νέες περιπέτειες προσπαθώντας να σχεδιάσουμε δράσεις επιβίωσης μέσα σε ένα αχαρτογράφητο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Στην νέα αυτή πραγματικότητα, ευτυχώς γρήγορα καταλάβαμε ότι η συνεννόηση και η συνεργασία των εμπλεκόμενων κλάδων είναι μονόδρομος, ενώ η ελάχιστη απαίτηση προς τους κρατικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν αν δεν μπορούν να συμβάλουν τουλάχιστον να μην δημιουργούν νέα προβλήματα. Σε αυτό το τελευταίο χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά είναι η αλήθεια.

Η προσπάθεια όμως γίνεται, και γίνεται συλλογικά, γίνεται στοχευμένα και θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι να καταφέρουμε να σταθούμε πάλι όρθιοι γιατί απλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους συνεργάτες μας, στους εργαζόμενους συμπολίτες μας, το οφείλουμε στον τόπο.

Καλή Δύναμη σε όλους.

Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου