Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο από την Π.Ε. Ζακύνθου (ΦΩΤΟ)

Σε σημαντικές παρεμβάσεις προχωράει η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου σε σημεία του οδικού δικτύου του νησιού στα οποία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Οι εργασίες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα από την παραλιακή οδό Κων/νου Λομβάρδου στο ύψος της Αστυνομίας, όπου είχε κλείσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα η κυκλοφορία προκειμένου να επιδιορθωθεί μια μεγάλη λακκούβα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος ανέφερε ότι συνολικά σε 10-12 σημεία που παρουσιάζονται προβλήματα επιδιορθώνονται από τις τεχνικές υπηρεσίας της Π.Ε. Ζακύνθου. «Τώρα που μειώθηκε η κίνηση κάνουμε παρεμβάσεις σε όλη την παραλιακή και όπου υπάρχει λακκούβα. Στην οδό Κων/νου Λομβάρδου όπου υπήρχε λακκούβα δεν τη γεμίσαμε απλώς, αλλά κάναμε επιδιορθώσεις από τη βάση και προχωράμε στην ολοκλήρωση της διαγράμμισης σε όλους τους περιφερειακούς δρόμους στο νησί. Υπάρχει σύμβαση με εργολάβο και τώρα γίνεται σωστή δουλειά. Ρίχνουμε πλάκα από πάνω και θα κάνουμε παρεμβάσεις σε πολλά σημεία που έχουν πρόβλημα». Ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν προγραμματισμένες ενέργειες από την Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να επιδιορθωθούν σημεία του παραλιακού δρόμου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούσαν να γίνουν το καλοκαίρι λόγω της τουριστικής κίνησης και της αυξημένης κυκλοφορίας. «Είναι προγραμματισμένες ενέργειες. Είχε τοποθετηθεί στην οδό Λομβάρδου λαμαρίνα προσωρινά γιατί λόγω του καλοκαιριού δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τον παραλιακό δρόμο. Τώρα δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα». Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η διαγράμμιση στους δρόμους, καθώς όταν αυξανόταν η επικινδυνότητα στην οδήγηση όταν η ορατότητα ήταν περιορισμένη. «Η διαγράμμιση είναι πολύ σημαντική. Αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο έργο και θέλουμε να ολοκληρωθεί για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας».


Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να μειωθούν κατά το δυνατόν τα προβληματικά σημεία στο οδικό δίκτυο. Για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, ο κ. Στασινόπουλος είπε: «Θα κάνουμε σε κάποια σημεία και διαπλατύνσεις. Αρχικά σε ένα κομμάτι περίπου 300-350 μέτρα στους Αμπελόκηπους (κοντά στο σούπερ μάρκτε Lidl) και σε ένα άλλο κοντά στην εκκλησία του Βανάτου. Εκεί η παρέμβαση θα φτάνει μέχρι το σχολείο. Θα κλείσουμε χαντάκια και θα φτιάξουμε πεζόδρομο και στην άλλη μεριά θα πλατύνουμε τον δρόμο». Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης αυτά τα έργα είναι αναγκαία, καθώς το κακό οδικό δίκτυο γίνεται συχνά αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.