Συνάντηση Ακτύπη – Πλακιωτάκη | Στο επίκεντρο το Master Plan του Λιμένα και η ενίσχυση του Λιμενικού

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του Master Plan του Λιμένα Ζακύνθου. Παράλληλα, έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος στη Ζάκυνθο με περαιτέρω προσωπικό.

Ο Υπουργός τόνισε πως ιδίως τώρα, που ο τουρισμός, ο βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας, έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα, έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία να προχωρήσουν άμεσα έργα υποδομών, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την όψη του νησιού μας και μέσω των οποίων θα αυξηθεί δραστικά η τουριστική κίνηση στη Ζάκυνθο.


Για τη συνάντηση αυτή, ο Βουλευτής δήλωσε: «Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και η Κυβέρνηση στο σύνολό της αποδεικνύουν έμπρακτα και σε κάθε ευκαιρία τη στήριξή τους προς τις περιοχές, οι οποίες υπέστησαν τις βαρύτατες συνέπειες της πανδημίας αλλά και αυτές των ακραίων καιρικών φαινομένων. Προχωράμε από νωρίς σε αποφασιστικές πρωτοβουλίες για τη δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού μας. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το Master Plan Λιμένα Ζακύνθου. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις».