«Βολές» ΣΥΡΙΖΑ κατά Ακτύπη | «Τελικά γιατί σας ευχαριστεί ο συγγενής του φερόμενου ως δράστη»;

Καλά κρατεί… η τοπική πολιτική μάχη με αφορμή τα δημοσιεύματα σε αθηναϊκά μέσα και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη σύλληψη για εμπρησμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση και ασκεί δριμεία κριτική στον Βουλευτή Δ. Ακτύπη τονίζοντας ότι «οι συνεχείς παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ της Ζακύνθου και στο διαδίκτυο για το ίδιο θέμα, ομοιάζουν περισσότερο με απολογία και αποποίηση ευθύνης παρά με αντίλογο».


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την περιβόητη «ευχαριστήρια» ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής κ. Ακτύπης θέλησε να «μειώσει» τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ζακύνθου, αναφέροντας πως δεν έχει καμιά ελπίδα αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια προφανώς να αποπροσανατολίσει από την ουσία της υπόθεσης. Ας μας πει λοιπόν:

Γιατί ενοχλήθηκε από τα αναφερόμενά μας και όχι από την ίδια την ανάρτηση; Ας δούμε την ουσία ξανά:

1. Μια Αθηναϊκή εφημερίδα ευρείας – πανελλαδικής κυκλοφορίας κάνει μια αποκάλυψη που αφορά την Ζάκυνθο και η Αντιπολίτευση τοπικά θα πρέπει να την αγνοήσει για να μην ενοχληθεί ο βουλευτής; Το ίδιο θα έκανε αν οι όροι ήταν αντεστραμμένοι;

2. Συμφωνούμε ότι πιθανή παρέμβαση κοινοβουλευτικού (ή όποια άλλη παρέμβαση) στην Δικαιοσύνη είναι καταδικαστέα. Του θυμίζουμε ωστόσο ότι το 2016 χαϊδεύοντας τα αυτιά «αγανακτισμένων» οπαδών της τοπικής μας ομάδας, κατηγορούσε τον Σταύρο Κοντονή για τον υποβιβασμό της ομάδας της Ζακύνθου, ακριβώς επειδή ΔΕΝ έπραξε το καταδικαστέο: να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, ώστε να υποβιβαστεί η Ελευσίνα, αντί της Ζακύνθου. Να μην αναφερθούμε σε άλλες περιπτώσεις όπως άδειες κρατουμένων, όπου τότε υποστήριζε στη ΝΔ ότι ο Κοντονής έπρεπε να παρέμβει στο έργο των επιτροπών που ήταν επιφορτισμένες με την έγκριση ή μη, αιτήσεων άδειας φυλακισμένων κ.ά πολλά εκείνης της εποχής. Τελικά ποιος ακριβώς είστε; Ο χτεσινός, ο σημερινός ή ο μόλις αποχωρήσας διπρόσωπος ΙΑΝΟΣ;

3. Τελικά γιατί σας ευχαριστεί ο συγγενής του φερόμενου ως δράστη; Γιατί δεν του κάνετε μήνυση, εφόσον πρόκειται για συκοφαντία;

Παρεμπιπτόντως, ο κ. Στασινόπουλος απειλεί με μήνυση την ΕΦΣΥΝ που αποκάλυψε την ανάρτηση και όχι αυτόν που την έγραψε… Ίσως είναι κανόνας στην ΝΔ το κυνήγι των δημοσιογράφων και όχι των «δραστών»!

Εντέλει, ίσως και να λέτε αλήθεια κ. Ακτύπη, ότι ΔΕΝ κάνατε παρέμβαση, αλλά με όλα αυτά «δεν πείθετε». Επιπροσθέτως, αν η ανάρτηση αυτή δεν εμπεριείχε κάτι το μεμπτό ΓΙΑΤΙ άραγε «κατέβηκε» από το διαδίκτυο; Τι ήθελε να αποκρύψει; (ξανά:) Για ποιο λόγο άραγε σας ευχαριστούσε; Τα ίδια βεβαίως ισχύουν και για τον κ. Στασινόπουλο.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις σας δε, στα ΜΜΕ της Ζακύνθου και στο διαδίκτυο για το ίδιο θέμα, ομοιάζουν περισσότερο με απολογία και αποποίηση ευθύνης παρά με αντίλογο.

Μην στοχοποιείτε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ζακύνθου για ένα θέμα που ξεκίνησε από σας και δείχνει μόνον εσάς.