Δ. Ακτύπης για πυρκαγιές σε Λούχα και Σκοπό: «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσο συντεταγμένη δράση»

Αναφορικά με τις δύο φωτιές, που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης πρώτα στην περιοχή Αγία Μαρίνα – Γύρι και ύστερα από μερικές ώρες στο Σκοπό, ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης θα ήθελε να εκφράσει τις βαθύτατες ευχαριστίες του τόσο στους Πυροσβέστες μας που κατάφεραν να θέσουν ταχύτατα και τις δύο πυρκαγιές υπό έλεγχο, όσο και στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που λειτούργησαν συντονισμένα και ενήργησαν άμεσα και αποφασιστικά.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής, «Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσο συντεταγμένη δράση και τόσο ενισχυμένο συντονισμό ενεργειών από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στα πύρινα μέτωπα σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με 16 αυτοκίνητα και 38 άνδρες. Παράλληλα, κατέφθασαν με ελικόπτερο δύο πεζοπόρα τμήματα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα στα σημεία όπου μαίνονταν οι πυρκαγιές επιχειρούσαν από νωρίς 3 αεροσκάφη Καναντέρ, 2 Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο Σιρόσκι. Ενώ, σημαντική υπήρξε και η συμβολή της εθελοντικής ομάδας Λιθακιάς, καθώς και των ιδιωτών υδρομεταφορέων. Συνεπώς, είναι σημαντικό πιστεύω να πούμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου χάρη στην άμεση επέμβαση των οποίων και πάντα με τη συμβολή του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο και οι δύο φωτιές προτού επεκταθούν με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στους πιλότους των αεροπλάνων και του ελικοπτέρου, που επιχείρησαν και στις δύο περιοχές, καθώς και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κύριο Ι. Πανόπουλο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου κύριο Χρ. Καλογερόπουλο για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους».


Τέλος, σε ό,τι αφορά στα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν στο νησί μας ο Βουλευτής ζητά από τους Ζακυνθινούς πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να δείξουν προσοχή και υπευθυνότητα, έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα. Θα πρέπει να τονιστεί πως ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα τις ημέρες αυτές προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε κίνδυνος.