Αναζητείται η «χρυσή τομή» για το Γήπεδο του Αγγερικού – Δεν παίρνει παραχωρητήριο η Λιθακιά

Νέα σύσκεψη, Τρίτη στον αριθμό πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΕΠΣ Ζακύνθου, των ερασιτεχνικών σωματείων και του Δημάρχου Ζακύνθου για την κατάσταση που επικρατεί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Στη σύσκεψη εκτός του Δημάρχου το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης, οι εκπρόσωποι των ομάδων Κυψέλη, ΑΟ Κατασταρίου και Δόξα Πηγαδακίων που παίζουν στον Αγγερικό, οι Ι. Φιλιπποπολίτης, Στρ. Σουπιός και Αν. Κορφιάτη από την ΕΠΣ Ζακύνθου, ενώ αργότερα ήρθε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κάνδηλας. Φυσικά ήταν εκεί και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κήρυκα Σπ. Φαραός.
Το άνοιγμα του Δημ. Γηπέδου Αγγερικού μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με τον πρόεδρο του χωριού να ζητά να γίνει εκτεταμένη μελέτη για το γήπεδο και να φτιαχτεί άμεσα από τον Δήμο. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι μπορούν να γίνει μόνο κάποιες επισκευές στον Αγγερικό, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο για πιο αναλυτικές επιδιορθώσεις.
Ο κ. Φαραός επέμεινε ότι πρέπει να γίνουν τα πράγματα σωστά, με τις δυο πλευρές να διαφωνούν. Παρόλα αυτά έγιναν προσπάθειες και από την πλευρά της ΕΠΣ Ζακύνθου και των ομάδων να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε το γήπεδο τώρα να δεχθεί κάποιες επιδιορθώσεις και μετά να υπάρξουν πιο εκτεταμένες εργασίες.

Δεν παίρνει παραχωρητήριο η Λιθακιά – Σύντομα θα είναι έτοιμα τα υπόλοιπα γήπεδα


Όσον αφορά τα υπόλοιπα Δημοτικά Γήπεδα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι γίνονται ήδη όλες οι εργασίες και θα δοθούν όλα τα παραχωρητήρια εκτός από το γήπεδο της Λιθακιάς που θα χρησιμοποιείται μόνο για προπονήσεις. Πρόκειται για πλήγμα βέβαια για το νησί μας, καθώς εξυπηρετούσε ορισμένα σωματεία το συγκεκριμένο γήπεδο και βοηθούσε να υπάρχει μια ισορροπία. Η δική του απουσία όπως και του γηπέδου του Πλάνου μικραίνει επικίνδυνα τον αριθμό, με τους συλλόγους να συνωστίζονται εν τέλει σε λίγες αθλητικές εγκαταστάσεις και να υπάρχει πρόβλημα για τη νέα χρονιά και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.