Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας του ΟΔΑΖ | Αυτοψία αναδόχου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη

Ένα πολύ σημαντικό έργο ξεκινάει το επόμενο χρονικό διάστημα και αφορά στην ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας του Κέντρου Κοινωνικής πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ). Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου με Αντιπεριφερειάρχη τον αείμνηστο Λευτέρη Νιοτόπουλο είχε προχωρήσει η έγκριση ποσού 265,138 ευρώ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια μέσω Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο ανάδοχος του έργου βρέθηκε στο νησί μας και έκανε αυτοψία στον ΟΔΑΖ. Μαζί του ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, αλλά και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ζακύνθου.

Πρόκειται για έργο με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, που περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας του γηροκομείου, την επισκευή των ημιυπαίθριων χώρων του ισογείου, την ανακατασκευή WC ισογείου, την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του ορόφου, την επισκευή φθορών, λόγω υγρασίας και την αντικατάσταση του δαπέδου ορόφου με κεραμικά πλακίδια.

Ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε ότι η μελέτη είχε γίνει μάλιστα πριν τον σεισμό και υπάρχουν αρκετές φθορές στο κτίριο από τότε. Παρόλα αυτά επισήμανε ότι δεν χρειάζεται κάποια επικαιροποίηση η μελέτη. «Ήρθε ο εργολάβος προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες της παλιάς πτέρυγας του ΟΔΑΖ. Διαπιστώσαμε ότι η μελέτη είχε γίνει πριν τον σεισμό. Το κτήριο είχε εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό και την υγρασία. Τα έργα θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Δεν χρειάζεται επικαιροποίηση η μελέτη». Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει ο ΟΔΑΖ να αυξήσει τις κλίνες του, ενώ ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τον ανάδοχο είναι 18 μήνες.

Δ. Καμβάσης: «Θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας»
Ο πρόεδρος του ΟΔΑΖ Διονύσης Καμβάσης πρόσθεσε ότι είναι ένα έργο με μεγάλη σημασία καθώς θα αυξηθούν οι κλίνες. «Αν τελικά και από το Υπουργείο μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό, θα αυξήσουμε τις κλίνες. Αυτή τη στιγμή αφενός δεν έχουμε αρκετές κλίνες και το προσωπικό δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσουμε τα άτομα. Αν η πτέρυγα δημιουργηθεί, θα δώσει την ευκαιρία και σε εμάς να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερες ανάγκες για τους συμπολίτες μας». Ο κ. Καμβάσης αναφέρθηκε και στο θέμα της μελέτης και είπε πως θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που διαπίστωσε ο εργολάβος. Σημείωσε δε, ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο. «Ήρθε ο εργολάβος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και τις τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να δουν ακριβώς την κατάσταση και να ξεκινήσουν. Υπολογίζω ότι εντός του μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Κάνανε μια σύγκριση με αυτά που γράφει η μελέτη σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση. Διαπιστώθηκαν κάποιες περαιτέρω φθορές, διότι το κτίριο έχει επιβαρυνθεί. Θα δούμε μέσα στα πλαίσια πως θα αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα θέματα». Ο πρόεδρος του ΟΔΑΖ πρόσθεσε ότι ο εργολάβος θα πρέπει να απομονώσει τον χώρο για να τον φτιάξει, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά τους ανθρώπους που ήδη μένουν στο ίδρυμα. «Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο εργολάβος θα πρέπει να απομονώσει τον χώρο εντελώς για να μην υπάρξει πρόβλημα. Ευελπιστούμε να τελειώσει η κατασκευή σύντομα».