Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα | Ενημέρωση για τον βαθμό ετοιμότητας ζητά το Τ.Σ. πόλης

Ενημέρωση για τον βαθμό ετοιμότητας της πόλης για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ζητά το Τ.Σ., ενόψει της επιδείνωσης του καιρού, με έγγραφο που απέστειλε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου, το οποίο μάλιστα κοινοποιείται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Παρακαλούμε, όπως, μας ενημερώσετε για τον βαθμό ετοιμότητας της πόλης μας, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την προετοιμασία των υποδομών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν δεν έχουν γίνει τι σκοπεύετε να κάνετε. (Καθαρισμός φρεατίων, κόψιμο δένδρων, αντιπλημμυρικά). Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Την ερχόμενη Τετάρτη η συνεδρίαση του σώματος
Το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: α) το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020-2021, Οδοποιία – Έργα για την κοινότητα Ζακυνθίων, β) κτιριακά σχολείων – απολυμάνσεις, γ) ερώτημα προς όλα τα σχολεία της κοινότητας Ζακυνθίων, για γραπτή ενημέρωση των προβλημάτων και των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν με σκοπό την προώθηση και κοινοποίηση σε όλα τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες, δ) ανασκόπηση σημαντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών αποφάσεων του Τ.Σ και σχολιασμός. Διαμαρτυρία για την μη προώθηση των σημαντικών αυτών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις αρμόδιες υπηρεσίες και την αρχείοποιησή τους, ελλείψει και του αντίστοιχου Αντιδημάρχου πόλης και ε) αίτηση του Σκακιστικού Συλλόγου Ζακύνθου για παραχώρηση μεγαλύτερης αίθουσας για τη διεξαγωγή μαθημάτων του Συλλόγου, λόγω και των περιορισμών που έχει επιφέρει η πανδημία του Covid-19 στις εκπαιδευτικές διαδικασίες (τήρηση αποστάσεων, κ.α.)