Αναβολή κληρώσεων στην ΕΠΣ Ζακύνθου – Παραμένουν χωρίς παραχωρητήρια οι ομάδες

Με επίσημη ανακοίνωση της η ΕΠΣ Ζακύνθου και συγκεκριμένα η Επιτροπή Πρωταθλήματος ανακοίνωσε ότι λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό στο νησί μας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει την κλήρωση για τη νέα χρονιά, ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο, αφού ο Δήμος εξακολουθεί να μην έχει δώσει παραχωρητήρια για τα Δημοτικά Γήπεδα πλην του Δημοτικού Σταδίου και του Μαχαιράδου.
Η ανακοίνωση της ΕΠΣ σχετικά με την αναβολή των πρωταθλημάτων αναφέρει: «Η Επιτροπή Πρωταθλήματος ΕΠΣ και το σύνολο του ΔΣ της ΕΠΣ Ζακύνθου ενημερώνουν τα σωματεία – μέλη τους ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν στο νησί μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναβάλλει την προγραμματισμένη κλήρωση πρωταθλημάτων και κυπέλου διοργάνωσης μας. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο για την νέα ημερομηνία και τον τόπο της παραπάνω διαδικασίας»
Ο Γραμματέας της ΕΠΣ Ζακύνθου Ι. Βερύκιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με τα παραχωρητήρια στα γήπεδα και το πρόβλημα χειροτερεύει.
«Η κλήρωση δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχουν παραχωρητήρια για να ξέρουμε σε ποιο γήπεδο θα πάει η κάθε ομάδα, αλλά και για τον κορωνοϊό λόγω της συνάθροισης. Υπάρχει δυσκολία στο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ημερομηνία που εξαγγείλαμε».
Ο κ. Βερύκιος σημείωσε μάλιστα ότι και στις δυο συναντήσεις που έχουν γίνει με τον Δήμαρχο Ζακύνθου υπήρξε η δέσμευση ότι τα προβλήματα θα λυθούν, αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
«Έχουμε κάνει δυο συναντήσεις και έχουμε πάρει δυο φορές απάντηση ότι όλα θα τακτοποιηθούν και δεν έχει γίνει τίποτα. Θα γίνει άλλη μια συνάντηση και θα δούμε τι θα γίνει».
Ο Γραμματέας της ΕΠΣ Ζακύνθου τόνισε μάλιστα ότι αν ο Δήμος δεν φτιάξει τα γήπεδα δεν μπορεί να ξεκινήσουν οι ποδοσφαιρικές αθλητικές διοργανώσεις στο νησί πριν των αγώνων ταης Γ’ Εθνικής και της Β’ Εθνικής Γυναικών.
«Αν ο Δήμος δεν φτιάξει τα γήπεδα δεν μπορούμε να κάνουμε έναρξη. Ούτε έχει δώσει παραχωρητήρια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις».
Οι εξελίξεις κινούνται αργά και η αβεβαιότητα γύρω από το Τοπικό Ποδόσφαιρο της Ζακύνθου είναι μεγάλη.