Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Δ. Ακτύπη στη Βουλή | Μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών καθώς και τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μίλησε στην ολομέλεια, ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης. Αρχικά, ο κ. Ακτύπης αναφορικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στις καταστάσεις. Αντίθετα έλαβε, όπως είπε, αποφασιστικά μέτρα, που έχουν πρόδηλο και μετρήσιμο αποτέλεσμα για τη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας, την πραγματική στήριξη της απασχόλησης, των επιχειρήσεων, του εισοδήματος των πιο αδύναμων, τη ρευστότητα της αγοράς και, βέβαια, την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ακτύπης υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ένα πλήρες πλέγμα δώδεκα μέτρων ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν ως στόχο τη συνολική ενίσχυση της οικονομίας μας. Παράλληλα, ανακοίνωσε και έξι αποφάσεις που πολλαπλασιάζουν την ισχύ, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων, ενώ αυξάνουν το ανθρώπινο δυναμικό και εκσυγχρονίζουν τις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα συζητούμε την κύρωση δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες ρυθμίζεται πληθώρα ζητημάτων, τα οποία σχετίζονται με την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Πρόκειται για ρυθμίσεις στόχος των οποίων δεν είναι άλλος από τη θωράκιση της κοινωνίας και την ανακούφιση της οικονομίας μας, την άμεση ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων, τη μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα νοικοκυριά της χώρας μας. Με την κύρωση των δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα για μία ακόμα φορά ότι μεριμνά ουσιαστικά για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες, για την προστασία των ανέργων, για την ενθάρρυνση των προσλήψεων, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την αποτροπή των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και, βεβαίως, για τη διασφάλιση οικονομικών ενισχύσεων, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία».


Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βουλευτής άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι η πραγματικότητα την διαψεύδει και ότι επιδιώκει να λαϊκίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. «Τις κρίσιμες αυτές στιγμές δεχόμαστε μια ανελέητη επίθεση λαϊκισμού από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εξαπολύει ανερυθρίαστα πληθώρα κατηγοριών προς πάσα κατεύθυνση. Φτάνει στο σημείο να μας κατηγορεί ακόμα και για την οικονομική ύφεση, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως ακόμα και τώρα που η παγκόσμια οικονομία υφίσταται ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα όλων των εποχών η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μας κατηγορείτε ότι γκρεμίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, την ίδια στιγμή που λαμβάνουμε σημαντική μέριμνα και μέτρα για την ενίσχυση της εργασίας και την αποτροπή των απολύσεων. Μας λέτε ότι τα μέτρα για τον τουρισμό υπήρξαν ανεπαρκή και χωρίς προηγούμενη μελέτη, τη στιγμή που γνωρίζετε ότι ακριβώς λόγω του ελεγχόμενου και μετά από μελέτη ανοίγματος του τουρισμού η κατάσταση δεν ξέφυγε ποτέ από τον έλεγχο, ενώ έκτακτα μέτρα λαμβάνονταν κάθε στιγμή που παρατηρούνταν αύξηση των κρουσμάτων σε μια περιοχή. Η επιτυχία δεν είναι αν θα υπάρξει κρούσμα, αλλά ούτε αυτό είναι δύσκολο να το αποφύγουμε. Η ιχνηλάτηση, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, έχει μεγάλη σημασία και αυτή γινόταν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Λέτε, επίσης, πως δεν θωρακίσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία. Η Κυβέρνηση αυτή διπλασίασε τις ΜΕΘ, ενίσχυσε τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, έδωσε λύσεις σε επείγοντα ζητήματα που αφορούν στο ΕΚΑΒ, εκτόξευσε τις προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, κατάφερε να γίνονται 13,5 χιλιάδες τεστ και παραπάνω την ημέρα, προσέθεσε νέες απαραίτητες ειδικότητες ιδιωτών γιατρών, που θα μπορούν να απασχολούνται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών στα δημόσια νοσοκομεία, στελέχωσε εκτάκτως και με ιδιώτες γιατρούς τα κέντρα υγείας και παράτεινε τις συμβάσεις επαγγελματιών υγείας διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΟΔΥ σε όλη την επικράτεια. Πού τα στηρίζετε όλα αυτά τα οποία λέτε; Διότι η πραγματικότητα μονίμως σας διαψεύδει. Για μία ακόμα φορά επιδιώκετε να λαϊκίσετε και να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη. Τα ψέματα, όμως, τελείωσαν για εσάς. Εποχές, όπως αυτή του 2014, όπου εξαγγείλατε το δήθεν μη διαπραγματεύσιμο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, για να έρθετε μετά και να εξοντώσετε τον ελληνικό λαό, έχουν ευτυχώς περάσει ανεπιστρεπτί».