Ενημερωτικά φυλλάδια μοίρασε στα σχολεία η Τροχαία Ζακύνθου – «Κυκλοφορώ σωστά, κερδίζω τη ζωή» (φώτο)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα το τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια στα παιδιά του Δημοτικού προκειμένου να τα ενημερώσει για το τι πρέπει να προσέχουν όταν βγαίνουν στον δρόμο. Με το μήνυμα «Κυκλοφορώ σωστά, κερδίζω τη ζωή το φυλλάδιο δίνει ακριβείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά και οι γονείς όταν φεύγουν από το σχολείο.

Το φυλλάδιο έχει ακριβείς οδηγίες για όταν είσαι πεζός και κυκλοφορείς στο δρόμο αλλά και όταν είσαι ποδηλάτης και κυκλοφορείς. Επίσης έχει και ένα μήνυμα προς τα παιδιά που τους λέει: «Παιδιά, όταν περνάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο να θυμάστε: «Σταματώ, κοιτώ αριστερά, δεξιά, ξανά αριστερά, Περνώ εάν δρόμο ελεύθερο έχω, περνώ δίχως να τρέχω. Ο Τροχονόμος φροντίζει για εσάς.


Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.