Στον «αέρα» τα Τοπικά Πρωταθλήματα – Χωρίς παραχωρητήρια τα Δημοτικά Γήπεδα

Εκτός από το Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου και το Δημοτικό Γήπεδο Μαχαιράδου που παραχωρήθηκαν και λόγω του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και της Β’ Εθνικής Γυναικών κανένα άλλο γήπεδο δεν έχει πάρει παραχωρητήριο. Συγκεκριμένα τα γήπεδα Αγγερικού, Αμπελοκήπων, Λιθακιάς, Άγ. Λέοντα και Βολιμών δεν έχουν κανένα επίσημο χαρτί και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς σε όλα τα γήπεδα υπάρχουν μεγάλες ή μικρές ελλείψεις που δεν έχουν επιδιορθωθεί. Πρόσφατα ο Δήμαρχος Ζακύνθου που είναι και Υπεύθυνος Αθλητισμού βρέθηκε στα Γήπεδα Μαχαιράδου και Αγγερικού, ωστόσο οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει ειδικά στο δεύτερο γήπεδο παραμένουν μηδαμινές.
Η ΕΠΣ Ζακύνθου είχε κανονίσει εκατέρωθεν συναντήσεις με τον Δήμαρχο προκειμένου να βρεθεί μια λύση και τα γήπεδα να επιδιορθωθούν άμεσα και να τους δοθούν παραχωρητήρια. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα, με την Ένωση να προγραμματίζει μάλιστα να ξεκινήσει τα παιχνίδια τον Οκτώβριο, ενώ ήδη τα σωματεία προχωρούν σε μεταγραφές και ξοδεύουν χρήματα για τη φετινή χρονιά.

Ο «βραχνάς» των Αμπελόκηπων που δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες

Μέσα σε όλο αυτό το πρόβλημα με τα παραχωρητήρια στα γήπεδα είναι και το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του πλαστικού χλοοτάπητα στους Αμπελόκηπους. Ο νέος αγωνιστικός χώρος έρχεται από το εξωτερικό και ακόμα δεν είναι στο νησί μας, με την τοποθέτηση του να μην παίρνει πολλές μέρες. Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο γήπεδο πάντως, είναι ότι ούτε καν έχει ξεκινήσει η περίφραξη που πρέπει να δημιουργηθεί για να είναι έτοιμο για τη νέα χρονιά και αυτό πάει τα πράγματα ακόμα πιο πίσω.