Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό, τον κορωνοϊό και τον Λαγανά | Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ι.Ν.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος στην περιοχή του Λαγανά, αλλά και γενικότερα στον τουρισμό, λόγω της πανδημίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος δήλωσε: «Έγινε μια συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί φέτος και ένας απολογισμός για να μπορέσουμε αυτό να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας στο μέλλον. Δεν θέλουμε να υπάρξουν τα περιθώρια σε καμία επιχείρηση και σε κανέναν να καπηλεύεται την ειρήνη και την ασφάλεια που υπάρχει στο νησί μας. Στο τέλος αυτών των τηλεδιασκέψεων θα προκύψει μια συγκεκριμένη πρόταση, την οποία η Περιφερειάρχης θα την μεταφέρει στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό Τουρισμό για να προστατέψουμε το νησί μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πρέπει να αλλάξουν πολλά και τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα στο νησί μας λήφθηκαν για να προστατευθεί από την πανδημία. «Αξίζει το νησί μας να είναι σε διαφορετική μοίρα και σε διαφορετική κατάσταση. Θεωρώ ότι έγιναν έλεγχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα αποτελέσματα από τους υγειονομικούς ελέγχους δεν δικαιολογούν αυτή την καραντίνα. Ίσως όμως οι ειδικοί που ασχολούνται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ελέγχουν την πορεία του κορωνοϊού ξέρουν και για αυτό μας προστάτεψαν. Για αυτό έγινε το κλείσιμο. Στόχος μας είναι να έχουμε ένα καλύτερο 2021. Τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και σημαντικά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Σίγουρα οι επιχειρήσεις μας θα υποφέρουν. Όλοι θα υποφέρουμε μέχρι την επόμενη χρονιά που θα ανοίξουμε ξανά».

Οι τηλεδιασκέψεις μεταξύ αρχών και φορέων θα συνεχιστούν και για την περιοχή του Λαγανά, η οποία δυσφημίστηκε έντονα εξαιτίας των πολλών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο για τη μη τήρηση των μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Στασινόπουλο συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσάτσαρης, ο Λιμενάρχης κ. Δώνος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ζορμπάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Αλεξάκης, οι πρόεδροι Συλλόγων Ξενοδόχων Λαγανά, Ζακύνθου και Αρκαδίων Χρ. Τετράδη, Γ. Μάργαρης, και Ν. Γκλαβάς, ο τουριστικός πράκτορας Γ., Φιλιπποπολίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φ. Κόττης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Μπουζιάνου, η Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Λαγανά κ. Καψάσκη, o Πρόεδρος της Τ.Κ. Παντοκράτορα κ. Καραμαλίκης, ο Αντιδήμαρχος Λαγανά Μπ. Βαρβαρίγος, ενώ τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Α. Νικολουδάκης.