Έντονες αντιδράσεις από τους Βρετανούς για την 14ημερη καραντίνα | «Ας μας έλεγαν να μην κάνουμε καθόλου διακοπές φέτος»

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί μας, μόλις έμαθαν για την επιβολή της 14ήμερης καραντίνας. Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι θα ήταν προτιμότερο να μην τους επέτρεπαν να κάνουν διακοπές φέτος από το να υποβάλλονται σε αυτή την ταλαιπωρία. Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο για αυτούς που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας! Μάλιστα, όπως μας δήλωσαν, αρκετοί θέλησαν να έρθουν στο νησί μας γιατί θεώρησαν ότι επρόκειτο για έναν ασφαλή προορισμό.

Πολλοί έφυγαν για να προλάβουν
Φυσικά υπήρξαν και πολλοί που έτρεξαν άρον άρον να βρουν πτήση για να γυρίσουν πίσω ώστε να μην αναγκαστούν να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Καταγγέλλουν δε ότι αναγκάστηκαν να πληρώσουν ένα πολύ ακριβό εισιτήριο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Κάποιοι μάλιστα δήλωσαν ότι πλήρωσαν ακόμα και 800 ευρώ για να επιστρέψουν στη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να μην έχουν πρόβλημα με τη δουλειά τους, ενώ οι διακοπές τους διεκόπησαν ξαφνικά και με μεγάλο ψυχολογικό κόστος. Το πλήγμα ήταν μεγάλο και για τις τοπικές επιχειρήσεις που ήλπιζαν ότι η σεζόν θα παραταθεί φέτος έστω και για λίγο.

«Είχαμε κλείσει να μείνουμε στο νησί για έξι μέρες, αλλά καταφέραμε να μείνουμε μόνο για τρεις. Θα έπρεπε να είναι 70 λίρες το εισιτήριο μας και πληρώσαμε 208 λίρες για να γυρίσουμε πίσω! Είναι πολύ ακριβά. Δυστυχώς, φεύγουμε πολύ νωρίς και πληρώσαμε και πολλά χρήματα για τα εισιτήρια. Είναι κρίμα, γιατί περνούσαμε πολύ όμορφα στη Ζάκυνθο και υπήρχε μεγάλη ασφάλεια».

«Καλύτερα να μην είχαμε έρθει διακοπές.
Να ξέραμε που θα βρισκόμασταν. Το χάλασαν για όλους.
Κάποιοι άνθρωποι στο ξενοδοχείο που μένουμε, έπρεπε να βρουν πτήσεις για να γυρίσουν πίσω, γιατί θα έχαναν τη δουλειά τους.
Ένας άντρας πλήρωσε 800 ευρώ για να βρει πτήση να γυρίσει».

«Χθες μόλις φτάσαμε στο νησί μας είπαν ότι θα μπούμε σε καραντίνα για 14 μέρες όταν επιστρέψουμε.
Αποφασίσαμε να κάτσουμε για μια εβδομάδα και όταν γυρίσουμε, θα μπούμε σε καραντίνα.
Είμαι νοσοκόμα και κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψω στην εργασία μου αμέσως, αλλά τώρα θα μπούμε σε καραντίνα υποχρεωτικά».

«Έπρεπε να γυρίσουμε μέχρι τα ξημερώματα. Αλλιώς θα μπαίναμε σε καραντίνα για 14 μέρες. Για αυτό κλείσαμε άμεσα πτήση για να φύγουμε. Δεν θα μπορούσαμε να πάμε στη δουλειά μας και να κάνουμε οτιδήποτε. Αρκετοί έφυγαν χθες για να προλάβουν».

photo: newmoney