Aίτημα της ΕΠΣ Ζακύνθου για οικονομική βοήθεια στις ομάδες της Γ’ Εθνικής – Στ. Γούναρης: «Είμαστε άφωνοι στο Ιόνιο»

Συνέχεια είχε το θέμα της διαμαρτυρίας των ομάδων από το Ιόνιο σχετικά με τη μη συμμετοχή τους στην επιχορήγηση που έλαβαν τα νησιωτικά σωματεία. Θυμίζουμε ότι ήδη εγκρίθηκε η ενίσχυση των ομάδων από το Αιγαίο, ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκαν οι ομάδες από Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κέρκυρα για τη Γ’ Εθνική, με το νησί μας να έχει τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, τον ΑΟ Τσιλιβή και τον Εθνικό Σκουλικάδου.
Η ΕΠΣ Ζακύνθου προχώρησε σε ανακοίνωση αναφέροντας ότι πρέπει να επιχορηγηθούν οι ομάδες για να αντέξουν τα ταξίδια και τις λοιπές υποχρεώσεις τους που είναι μεγάλες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι τα νησιωτικά σωματεία του Ιονίου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση σας για λήψη επιχορήγησης για τη συμμετοχή τους στο προαναφερόμενο πρωτάθλημα. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη να επιχορηγηθούν τα νησιωτικά σωματεία για τη συμμετοχή τους στη Γ’ Εθνική, αναφερόμενοι σε όλα τα νησιωτικά σωματεία χωρίς διαχωρισμό Ιονίου – Αιγαίου, πόσο μάλλον σήμερα. Ακούγεται παράδοξο πως η φετινή επιχορήγηση αφορά μόνο τα νησιωτικά σωματεία του Αιγαίου αφού και τα σωματεία που προέρχεται από τις Ενώσεις του Ιονίου νησιωτικά είναι και αυτά και απαιτούνται μετακινήσεις με πλοίο και λεωφορείο καθώς και διανυκτερεύσεις ακόμη και σε περιπτώσεις μετακίνησης μεταξύ των νησιών τα οποία δεν συνδέονται απευθείας μεταξύ τους για τη συμμετοχή τους σε εκτός έδρας αγώνες. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επανεξετάσετε το θέμα και να βοηθηθούν εξίσου όλα τα νησιωτικά σωματεία στο πνεύμα της ίσης μεταχείρισης πιστεύοντας ότι η παράλειψη έγινε εκ παραδρομής και δεν υπάρχει εκ μέρους σας διαχωρισμός στην αντιμετώπιση των σωματείων του Ιονίου με αυτά του Αιγαίου. Οι καιροί που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως δυσχερείς οικονομικά και με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του COVID-19 είναι επιτακτική ανάγκη να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια των ερασιτεχνικών σωματείων που παλεύουν ιδίοις πόροις να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες που απαιτεί η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ευελπιστώντας ότι θα κατανοήσετε τη βαρύτητα του θέματος και θα αναμένουμε την απάντηση σας».
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τις ομάδες του ΑΠΣ Ζάκυνθος, του ΑΟ Τσιλιβή και του Εθνικού Σκουλικάδου που θα παίζουν στη Γ’ Εθνική τη νέα χρονιά, με τον έμπειρο παράγοντα των «κυανοκίτρινων» Στέλιο Γούναρη να μιλάει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
«Εμείς ανέκαθεν είχαμε πρόβλημα. Δεν είναι κάτι καινούργιο ότι η ομάδα έχει τεράστια έξοδα για τα ταξίδια που κάνει. Φέτος έγιναν οι όμιλοι πιο κοντινοί στην κατηγορία. Δεν έχουμε να κάνουμε μεγάλα ταξίδια αλλά δεν παύουν να υπάρχουν διανυκτερεύσεις και αρκετά έξοδα που υποβάλλεται η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε. Εγώ δεν εστιάζω μόνο εκεί. Ο καθένας παλεύει για τον τόπο του. Έτσι πάλεψαν κάποιοι παράγοντες της ΕΠΟ να περάσουν για τα νησιά του Αιγαίου, όπως πάλεψε και ο Υπουργός για την Κρήτη για να γίνει ένας όμιλος. Εδώ βέβαια είμαστε άφωνοι στο Ιόνιο. Καλό θα είναι και η ΕΠΣ Ζακύνθου αλλά και οι αρχές και κυρίως η Περιφέρεια να μας λύσει τα προβλήματα που έχουμε και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα ταξίδια, αλλά και με τις εγκαταστάσεις που δεν υπάρχουν για να κάνουμε προπόνηση».
Ο κ. Γούναρης φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Ζάκυνθο που είναι επί σειρά ετών παραμελημένες και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για όλα τα σωματεία που συμμετέχουν.
«Η ομάδα είναι τσιγγάνα και πάει μια στο ένα και μια στο άλλο γήπεδο. Έχουμε φτάσει σε σημείο να πηγαίνουμε κάθε μέρα σε διαφορετικό γήπεδο.Εμείς θέλουμε την Περιφέρεια του Ιονίου να έρθει κοντά μας. Δεν είναι τώρα αυτό αλλά και με τον προηγούμενο Περιφερειάρχη βλέπουμε μια πλήρης απαξίωση για τις ομάδες. Έχουμε τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα».