ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΛΙΜΩΝ | Ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες από την τουριστική κίνηση

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που είχε η φετινή σεζόν, οι επιχειρηματίες του Αγίου Νικολάου Βολιμών είναι αισιόδοξοι, αφού τουλάχιστον από τα τέλη του Ιουλίου και τον Αύγουστο η κίνηση ήταν αυξημένη και μπήκε ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Μάλιστα, μέχρι πριν τεθούν τα ειδικά περιοριστικά κυβέρνησης οι επισκέπτες αυξάνονταν συνεχώς. Οι επιχειρηματίες μίλησαν για ένα καλοκαίρι περίεργο και δύσκολο λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, αλλά, όπως είπαν, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι καθώς κατάφεραν να δουλέψουν έστω τους βασικούς μήνες του καλοκαιριού και εξυπηρέτησαν πολλούς τουρίστες που ήθελαν να γνωρίσουν την ορεινή Ζάκυνθο. Μόλις εφαρμόστηκαν τα ειδικά μέτρα στη Ζάκυνθο, η πτώση στην τουριστική κίνηση ήταν κατακόρυφη. Όσον αφορά τον Σεπτέμβριο που προσελκύει τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, όλα είναι στον αέρα… Οι επιχειρηματίες της περιοχής εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι επισκέπτες θα επιλέξουν το νησί μας και στα τέλη του καλοκαιριού και παρά τους περιορισμούς και πως θα μείνει «ζωντανός» ο τουρισμός.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει γνωρίσει ταχεία ανάπτυξη και πολλοί επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων επιλέγουν την ορεινή Ζάκυνθο για να θαυμάσουν τις ομορφιές της αλλά και για να κάνουν ήρεμες διακοπές σε πολυτελή καταλύματα που έχουν κατασκευαστεί από επιχειρηματίες με μεράκι. Τα πράγματα, λοιπόν, φέτος παρά τα πολλά εμπόδια, για τα ορεινά κύλησαν καλά και έτσι οι επιχειρηματίες της περιοχής κατάφεραν να έχουν σημαντικά έσοδα που θα τους βοηθήσουν ώστε να βγει ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται.


Δημήτρης Θεοδόσης

«Πολύ καλά πήγαμε από τέλη Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο. Είχαμε αρκετή δουλειά, αλλά δυστυχώς τώρα μπαίνουμε στο κλίμα του κορωνοϊού και τελειώνει γρήγορα η σεζόν. Με όλα αυτά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν είδαμε μια γρήγορη μείωση στη δουλειά μας και ήταν φυσικό. Είμαι ευχαριστημένος όμως. Δουλέψαμε για να καλύψουμε κάποιες υποχρεώσεις μας και τίποτα παραπάνω».

Διονύσης Ακτύπης

«Πριν παρθούν τα μέτρα η κίνηση ήταν ικανοποιητική. Γενικά, τα ορεινά κράτησαν δυνάμεις και για 40 ημέρες δουλέψαμε αρκετά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι στα περσινά επίπεδα, αλλά όμως κύλησαν ικανοποιητικά οι προηγούμενοι μήνες. Μετά το μίνι lockdown που έγινε στη Ζάκυνθο έχει αλλάξει η εικόνα. Τώρα η μείωση αγγίζει το 40%… Τηρούνται εξαρχής όλα τα μέτρα και στα σκάφη και στα μαγαζιά περιοχής. Έχει πέσει πλέον η κίνηση και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Για τα ορεινά πάντως ήταν μια καλή χρονιά».

Κατερίνα Θεοδόση

«Η κίνηση τώρα έχει μειωθεί. Ο κόσμος ζει με την αγωνία για την επόμενη μέρα και οι τουρίστες είναι πανικοβλημένοι. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε κάποιες καλύτερες εξελίξεις. Τον Σεπτέμβρη έχουμε ποιοτικό τουρισμό, αλλά τώρα με αυτά τα μέτρα μειώθηκαν οι πτήσεις και οι επισκέπτες μας. Νομίζω ότι έχει τελειώσει η σεζόν για φέτος».