Άπορες οικογένειες στηρίζει η Εθελοντική Ομάδα Ζάκυνθου

Χείρα βοηθείας σε αρκετές άπορες οικογένειες στο νησί μας τείνει η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου. Αυτή τη στιγμή, τα μέλη της στηρίζουν ενεργά τουλάχιστον τέσσερις οικογένειες, ενώ βοηθούν ηλικιωμένους και άλλους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν.
Όπως δηλώνει το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου, Διονύσης Νικολόπουλος, το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό. «Δυστυχώς υπάρχει θέμα σοβαρό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Εμείς έχουμε αποταθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και έχει μπει μια οικογένεια και σιτίζεται. Είναι επίσης ένας άνθρωπος 80 ετών που έχει πρόβλημα υγείας. Πώς θα κατέβει από την Πικριδιώτισσα να πάρει φαγητό; Πάω με το μπολάκι μου και τους πηγαίνω φαγητό. Και στην οδό Χιώτη στηρίζουμε μία οικογένεια». Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι τώρα παρέχεται βοήθεια στις τέσσερις οικογένειες που ζουν δύσκολα, ενώ υπάρχουν σίγουρα περισσότερες στο νησί που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες.
«Μαθαίνουμε για διάφορες καταστάσεις και επεμβαίνουμε. Τώρα έχουμε τέσσερις οικογένειες που ζουν δύσκολα και προσπαθούμε να τις βοηθήσουμε. Προσπαθούμε να τις εντάξουμε στο «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς δεν ξέρουν καν τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα».

«Αν ο Δήμαρχος δώσει το ΟΚ θα φτιάξουμε τον Λόφο του Στράνη»
Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου μάλιστα αναμένεται να κανονίσει συνάντηση και με τον Δήμαρχο σχετικά με τον Λόφο του Στράνη και τον καλλωπισμό του χώρου. Συγκεκριμένα, θα ζητήσει άδεια για να φτιάξει την κατεστραμμένη πλάκα και για να επισκευάσει τα παγκάκια και να γράψει πάνω στίχους από ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού. «Θέλουμε να φτιάξουμε το χώρο στο Λόφο του Στράνη. Δεν ζητάμε χρήματα, παρά μόνο την άδεια του Δημάρχου για να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες εργασίες. Θέλουμε να είναι όμορφος και περιποιημένος ο χώρος», δηλώνει ο Διονύσης Νικολόπουλος.
Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου συνεχίζει το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και προσπαθεί να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορεί στον τόπο μας. Οι τελευταίες τις δράσεις αποδεικνύουν ότι δεν το βάζει κάτω όσα προβλήματα και να υπάρχουν…