Μαζικά κρούσματα φόλας στα ορεινά | Ο Κυνηγετικός Σύλλογος δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον δώσει επώνυμα καταγγελίες για τους ενόχους

Πολλά σκυλιά έπεσαν θύματα δηλητηριασμένων δολωμάτων στα ορεινά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου να ενημερώνει τα μέλη του και να δίνει αμοιβή 2.000 ευρώ σε όποιον δώσει επώνυμα καταγγελίες για τους ενόχους.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται: «Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζακύνθου ενημερώνει τα μέλη του ότι ασυνείδητοι δολοφόνοι συνεχίζουν και τοποθετούν δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) με αποτέλεσμα τα κρούσματα δολοφονίας σκύλων συνεχώς να αυξάνονται. Τα κρούσματα επικεντρώθηκαν κυρίως στις περιοχές της Υπεραγάθου, Λούχα, Γύρι, Αγαλά, και Κοιλιωμένου. Κατόπιν αυτών των φαινομένων συνιστάται στους κυνηγούς κατά τη διάρκεια των κυνηγετικών εξορμήσεων να προσέχουν τα συγκεκριμένα σημεία και να έχουν μαζί τους το αντίδοτο επειδή το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις και οι προσπάθειες του συλλόγου και των θηροφυλάκων για τον εντοπισμό των δραστών βγαίνουν άκαρπες. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος δίνει αμοιβή το ποσό των 2.000 ευρώ σε όποιον δώσει επώνυμα, ασφαλείς καταγγελίες για τους ενόχους.

Έκδοση κυνηγετικής άδειας
Σχετικά με την έκδοση κυνηγετικών αδειών, ο Σύλλογος ενημερώνει ότι από τις αρχές Αυγούστου έως και το τέλος Φεβρουαρίου κάθε Τετάρτη από 10 π.μ. θα συμμετέχει σε κοινή επιτροπή με την Διεύθυνση Δασών και Θήρας έτσι ώστε να συμβάλλει και να βοηθήσει τους εξεταζόμενους νέους κυνηγούς που θέλουν θα εκδώσουν κυνηγετική άδεια. Επίσης, στα γραφεία του κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου καθημερινώς θα παρέχεται ενημέρωση – βοήθεια – πληροφορίες και συμβουλές για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και για τις κυνηγετικές εξετάσεις που προβλέπει ο νόμος για τους νέους κυνηγούς.


Σκοπευτήριο
Τέλος, ο Σύλλογος ενημερώνει ότι εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα έχει διεκπεραιωθεί το σκοπευτήριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου που τόσο έλειπε από το νησί. Το σκοπευτήριο βρίσκεται στο Γαλάρο και κατασκευάζεται με τη συνδρομή μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου. Οι ανακοινώσεις για το Σύλλογο έγιναν από τον Πρόεδρο Δ. Φιορεντίνο και τον Γραμματέα Σ. Κωστή.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζακύνθου τονίζει ότι είναι το μόνο όργανο με επίσημη φωνή για τους Ζακυνθινούς Κυνηγούς, επίσημα αναγνωρισμένο και συνεργαζόμενο σωματείο με την Διεύθυνση Δασών και Θήρας Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με όλες τις κυνηγετικές ομοσπονδίες Ελλάδος, με όλους τους επίσημα αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους, με τον Σκοπευτικό Όμιλο Ελλάδας (ΣΚΟΕ), με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Ελλάδας (ΚΟΕ) και με λοιπούς φορείς.

photo: knf