Νέο τμήμα «Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας» στο ΔΙΕΚ Ζακύνθου | Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρικών αιτήσεων για τις εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 9 Σεπτεμβρίου δίνοντας και αυτή τη χρονιά τη δυνατότητα σε αρκετές πολλούς νέους και νέες του νησιού μας να εγγραφούν στην ειδικότητα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης της επιλογής τους. Οι ειδικότητες που θα μπορούν να καταρτιστούν οι σπουδαστές στα Δημόσια ΙΕΚ καθορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας, ύστερα και από τις προτάσεις των Διευθύνσεων των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης της χώρας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους ακόμα μία εβδομάδα, καθώς η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν για την περίοδο 2020 – 2021 είναι: α) ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, β) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, γ) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και δ) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ) Δικαίωμα εγγραφής στο Α’ εξάμηνο έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου και ΕΠΑΛ. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr/.

Ξεκινά μία διαφορετική χρονιά
Το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο του ΔΙΕΚ στο νησί μας είναι γνωστό σε όλη την τοπική κοινωνία, όμως αυτό που προβληματίζει έντονα τη Διεύθυνση του ιδρύματος είναι ότι για μία ακόμα φορά, ξεκινά τη λειτουργία του με πολλά προβλήματα. Το κυριότερο είναι η μεγάλη έλλειψη διοικητικού προσωπικού.
Ο υποδιευθυντής του ΔΙΕΚ Ζακύνθου, Παναγιώτης Σπίνος δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Η Διεύθυνση αφού έλαβε υπόψη της αφενός τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και αφετέρου το να μην υπάρχουν κάθε χρόνο απόφοιτοι ίδιων ειδικοτήτων πρότεινε τις τέσσερις ειδικότητες. Για τη νέα χρονιά που θα ξεκινήσει ελπίζουμε να μην υπάρξουν προβλήματα λόγω του κορωνοϊού έτσι ώστε να μην διακοπεί το έργο των καταρτιζόμενων και των εκπαιδευτών. Ως η μοναδική εκπαιδευτική μονάδα κατάρτισης του νησιού μας, πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε πολλά και να κάνουμε γνωστό το ΔΙΕΚ Ζακύνθου όχι μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο της Ζακύνθου, αλλά και σε όλη τη ζακυνθινή κοινωνία, εκπαιδευτική και μη. Περιμένουμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Επιμελητήριο, οι επιχειρήσεις και οι Σύλλογοι Ξενοδόχων να στηρίξουν έμπρακτα και άμεσα το ΔΙΕΚ, καλύπτοντας τις ανάγκες μας. Δυστυχώς, το διοικητικό προσωπικό δεν επαρκεί και ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος».