Δήμος Ζακύνθου: Γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά;

Τον τελευταίο καιρό, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας σχετικά με την ανεξέλεγκτη και παράνομη εναπόθεση μπάζων, διάσπαρτα στο νησί, ο δήμος έδειξε να ευαισθητοποιείται. Μάλιστα, έπειτα από σχετική παρέμβαση του δημάρχου, σε συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας, ξεκίνησε η περισυλλογή των μπάζων που επιτήδειοι και ασυνείδητοι σκόρπισαν δεξιά αριστερά, με σκοπό να γίνει η ορθή εναλλακτική διαχείριση αυτών των υλικών στην ειδική μονάδα η οποία λειτουργεί στο νησί.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι μια άλλη υπηρεσία του δήμου και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, συνεχίζει να εκτελεί έργα χωρίς να έχει φροντίσει προηγουμένως, για την τήρηση της νομοθεσίας και συγκεκριμένα, για τη διασφάλιση της ορθής διαχείρισης των ΑΕΚΚ (Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων).


Η αλά καρτ εφαρμογή του νόμου ή, ακόμη χειρότερα, η παραβίασή του από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για τα τεχνικά έργα, διαιωνίζουν το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης εναπόθεσης μπάζων, με τρομερό περιβαλλοντικό κόστος για το νησί αλλά και σοβαρό οικονομικό κόστος για τον ίδιο τον δήμο.

Περιττό βεβαίως να πούμε ότι ανάλογη αβλεψία και αδιαφορία για την τήρηση της νομοθεσίας συνεχίζει να επιδεικνύει φυσικά και η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.