Δ. Σούρμπης και Φρ. Μόρτζος σε μία μοναδική λυρική βραδιά στο Κάστρο | Γκαλά μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

29 & 30 Αυγούστου 2020
Κάστρο Ζακύνθου
Ώρα έναρξης: 19:30

Σoλίστ: Βασιλική Καραγιάννη, Άρτεμις Μπόγρη,
Γιάννης Χριστόπουλος, Διονύσης Σούρμπης
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Τέσσερις διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι Βασιλική Καραγιάννη, Άρτεμις Μπόγρη, Γιάννης Χριστόπουλος και ο σπουδαίος Ζακυνθινός βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης συμμετέχουν σε ένα μοναδικό γκαλά το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Ζακύνθου, στις 29 και 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός. Στο πιάνο ο επίσης ταλαντούχος Ζακυνθινός πιανίστας, Φρίξος Μόρτζος.
Το πρόγραμμα του γκαλά περιλαμβάνει περίφημες άριες από όπερες και οπερέτες, καθώς και κλασικές καντάτες, τα οποία αντλούν την θεματολογία τους από την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία. Θα παρουσιαστούν έργα των: Μότσαρτ, Ροσσίνι, Στραβίνσκι, Στράους, Πέρσελ, Γκλουκ, Όφενμπαχ, Ραμώ, Πουλένκ, Μασνέ, Γκουνό, Κερουμπίνι, Μπερλιόζ και Καρρέρ.

Χρήσιμες πληροφορίες
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/
Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 45 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός
Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» με 20 παραγωγές σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις
Έναν κύκλο εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενεργοποιήσει το δύσκολο αυτό καλοκαίρι τους αρχαιολογικούς χώρους ολόκληρης της χώρας, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο νέο θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύει το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό της στίγμα, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη. Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» με 20 παραγωγές σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις
Από τις 18 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, 20 διαφορετικά προγράμματα μουσικής, όπερας, οπερέτας, χορού και αφιερώματα έρχονται σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις. Οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την επιστροφή στη σχέση μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας.
Στα 20 αυτά προγράμματα που προτείνονται από την ΕΛΣ, οργανωμένα σε 6 κύκλους, δίνεται έμφαση στην ελληνική μουσική δημιουργία, από τα παραδοσιακά ακούσματα ως τη λόγια μουσική, χωρίς να λείπουν και οι επιλογές που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ΕΛΣ, το ρεπερτόριο της όπερας, της κλασικής μουσικής, ενώ παρών είναι και ο χορός με τη συμμετοχή μελών του Μπαλέτου της ΕΛΣ.