Ρ. Κράτσα – «Το Μεγανήσι έχει προοπτικές και χρειάζεται υποδομές»

Επίσκεψη στο Μεγανήσι πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με στόχο την ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών για την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και την παρακολούθηση της εξέλιξής των αναπτυξιακών έργων.

Συνοδευόμενη από το Δήμαρχο κ. Παύλο Δάγλα, επισκέφθηκε καταστήματα και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, ενημερώθηκε για την τουριστική κίνηση η οποία γίνεται όλο και περισσότερο εμφανής, αλλά αισθητά μειωμένη από προηγούμενες χρονιές, για την οικοδομική δραστηριότητα που παραμένει ζωντανή, αλλά και για τις δυσκολίες των εποχικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των αλιέων, λόγω συνεπειών της πανδημίας του covid-19.

Έκανε σαφές ότι πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά παράλληλα πρέπει να σώσουμε φέτος ότι μπορούμε από τον τουρισμό, και να διαμορφώσουμε μία εικόνα ασφαλούς και αξιόπιστης Περιφέρειας, για τα επόμενα χρόνια.

Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως το έργο “αποκατάστασης ΧΥΤΑ και Σύστημα Μεταφόρτωσης Μεταφοράς Στερεών Αποβλήτων (ΣΜΑ)”, το έργο “αναβάθμισης των υποδομών διαχείρισης πόσιμου ύδατος” και το έργο “ προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Συζήτησε επίσης με τον Δήμαρχο και τοπικούς παράγοντες για το επενδυτικό τουριστικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στο Μεγανήσι και την πρόταση για δημιουργία τουριστικού καταφυγίου στον Αθερινό.