Αντιδήμαρχος Ελατίων Β. Καψαμπέλη – «Και βέβαια θέλουμε το Ναυάγιο ανοικτό αλλά με ασφάλεια»

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν τη συνεδρίαση του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδήμαρχος Ελατίων Βιβή Καψαμπέλη που τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης θέλει ανοιχτό το Ναυάγιο και προχώρησε σε ανάλυση των όσων έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και αναφορικά με τη λαϊκή συνέλευση του περασμένου Σαββάτου.
«Και βέβαια θέλουμε το Ναυάγιο «ανοικτό» αλλά με ασφάλεια!…
Η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη.
Όπως θα έπραττε ο κάθε Δήμαρχος που ενδιαφέρεται για τον Τόπο του και θέλει να ξεκαθαρίσει τα τεκταινόμενα με αντικειμενικότητα και σύνεση.
Από το χειμώνα είχε συνταχθεί πρόταση/μελέτη από το Δήμαρχο η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Τουρισμού και ενεκρίθη.
Στην εν λόγω πρόταση είχαν συμπεριληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και γενικότερα ο τρόπος σωστής λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου ούτως ώστε η παραμονή των επισκεπτών να είναι ασφαλής και ευχάριστη.
Πριν την υλοποίηση της μελέτης , ο Δήμαρχος Ζακύνθου θέλησε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος Βολιμών Νικόλαος Θεοδόσης, παρουσίασε μια δική του πρόταση, ζητώντας εκ νέου μελέτες για έργα στο «Ναυάγιο» καθώς και τη δημιουργία φορέα διαχείρισης όπου θα συμμετείχαν και οι όμορες Κοινότητες.
Ισχυρίζεται ο κ. Θεοδόσης πως μόνος αυτός με τις υπογραφές των Προέδρων των ορεινών Χωριών (πλην Ενός), χωρίς τη συναίνεση των τοπικών Συμβουλίων, χωρίς να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του «Ναυαγίου»;
Πως μπορούν ν’ αποφασίζουν ορισμένοι αιρετοί να συστήσουν «φορέα διαχείρισης» με τη συμμετοχή των όμορων Κοινοτήτων για την περιοχή του «Ναυγίου», η οποία διοικητικά ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην κοινότητα των Βολιμών και μάλιστα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των άμεσα ενδιαφερόμενων κατοίκων;
Πως, κατόπιν των προαναφερομένων, νομιμοποιείται η παρουσίαση της πρότασης του κ. Θεοδόση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ακύρωσε την εγκεκριμένη από το Υπουργείο πρόταση του Δημάρχου που εντός των ασφυκτικών χρονικών ορίων που αντικειμενικά υπήρχαν θα μπορούσε να υλοποιηθεί ;
Ακόμα και τώρα η πρόταση του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη θα μπορούσε να υλοποιηθεί ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα για τα οποία ο κ. Θεοδόσης ισχυρίζεται «πως ντρέπεται».
Επιπλέον ο Πρόεδρος της Αναφωνήτριας Τσουκαλάς Σταμάτης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιέται «με τι μούτρα η Αντιδήμαρχος Ελατίων θα πάει στο χωριό του».
Του απαντώ πως θα πάω με τα «ίδια μούτρα», καθότι η ηθική μου ουδέποτε μου υπαγόρευσε να φορώ προσωπεία ή ν΄ αλλάζω κατά το δοκούν συμπεριφορές.
Είμαι αντίθετη με το δρόμο διαφυγής από την Αναφωνήτρια για πολλούς λόγους.
Πρώτον γιατί ο δρόμος αυτός, του οποίου το αρχικό τμήμα έχω επισκεφθεί, είναι άκρως επικίνδυνος , καθώς διέρχεται από ρεματιές και γκρεμούς, στην περιοχή συχνά συμβαίνουν κατολισθήσεις και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα πρέπει να λειτουργήσει ως οδός διαφυγής δεν ξέρω αν θα οδηγήσει σε λύτρωση ή τραγωδία.
Δεύτερο και βασικότερο είναι πως η υπερκείμενη του «Ναυαγίου» περιοχή του πλατώματος ανήκει διοικητικά στη Μέση Βολίμα και εκεί είναι σωστό να παραμείνει.
Αυτό είχα απαντήσει και στον Πρόεδρο της Αναφωνήτριας όταν στην αρχή της θητείας μας σε μια συνάντηση που είχε γίνει στο Δημαρχείο για το «Ναυάγιο» παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής, του Δασάρχη, του Διευθυντού της Αστυνομίας , του Δημάρχου, του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας Βολιμών κι άλλων παραπονέθηκε πως «δεν είχε κληθεί».
Το ίδιο έγινε και στο Υπουργείο Τουρισμού που ο Δήμαρχος είχε πάει με τον κ. Βουλευτή και τον Πρόεδρο της κοινότητας Βολιμών.
Θέλω δε να πω στον Πρόεδρο Αναφωνήτριας κ. Τσουκαλά ότι με το ίδιο σθένος θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κατοίκων της Αναφωνήτριας και όλων των ορεινών χωριών σε θέματα που αφορούν τα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων τους.
Ελπίζω πως το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων της περιοχής του «Ναυαγίου» που υπάρχουν εδώ και σαράντα (40) χρόνια και κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να τα’ αγγίξει ή δεν θέλησε να τα επιλύσει».