Ε.Α.Σ. Ζακύνθου | Συνάντηση με τον Περιφ. Σύμβουλο Ι. Ροντογιάννη – Στόχος η προώθηση των προϊόντων

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Π.Σ. Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο την 1 και 2 Αυγούστου, ο Περιφερειακός σύμβουλος της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΕΓΟ, Ροντογιάννης Ιωάννης επισκέφθηκε, την Παρασκευή 31 Ιουλίου, την Ε.Α.Σ. Ζακύνθου, όπου συζήτησε με το σύνολο των εργαζομένων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους επίλυσής τους, όπου και δεσμεύτηκε να τα αναφέρει στην ΟΣΕΓΟ.
Κατόπιν παραβρέθηκε σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Ζ. κ. Αντίοχος, ο διευθυντής και μέλη του Δ.Σ. Αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ένωσης, του πρωτογενούς τομέα στο νησί και για τις δυσκολίες που συναντούν στην παραγωγή των προϊόντων ελαιόλαδο- κρασί – σταφίδα. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εν μέσω υγειονομικής πανδημίας, πρωταρχική ανάγκη αποτελεί η ολοκληρωμένη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με την προώθηση ενός πλαισίου δράσεων, μέσω των οποίων θα επιτυγχάνεται εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας, τόνωση του εισοδήματος και εξωστρέφεια της παραγωγής.
Επιπλέον είναι σημαντικό να επικοινωνηθούν τα οφέλη μέσω της ενασχόλησης και νέων ανθρώπων με τον πρωτογενή τομέα, μέσω της παροχής κινήτρων και ενισχύσεων για την έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας και τέλος να προκύψει ένα μοντέλο εναλλακτικού τουρισμού, μέσω της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουριστικό κλάδο.
Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» στηρίζει πρωτοβουλίες μέσω των οποίων προωθείται η ταυτοποίηση των τοπικών προϊόντων, η πολιτισμική ταυτότητα και συνοχή των Ιονίων Νήσων και τοποθετείται με υπευθυνότητα και συνέπεια, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επτανησιακού λαού, γεγονός που αποτελεί μια από τις βασικές μας δεσμεύσεις.
Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα είναι διαχρονικές πρακτικές που με σεβασμό υπηρετούμε.