Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Ιόνιαν – «Έρχεται ενίσχυση 12 εκ. ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία»

Άμεσα αναμένεται να ενισχυθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ και στον Τάσο Θεοδόση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα σωματεία που είναι στο Μητρώο θα λάβουν 12 εκ. ευρώ απευθείας από το κράτος και αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά το 2004.
«Είναι η πρώτη φορά που το Μητρώο λειτουργεί. Με τη διάταξη που περάσαμε είναι νομικά κατοχυρωμένο και συν τοις άλλοις αυτά τα σωματεία με ΚΥΑ και με κοινή ανακοίνωση που έχουμε βγάλει θα ενισχυθούν με 12 εκ. ευρώ απευθείας από το κράτος χωρίς ενδιάμεσους και αυτό γίνεται πρώτη φορά μετά το 2004» είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε και στον αριθμό των εγγεγραμμένων αθλητικών σωματείων που ανέρχονται στις 5,000.
«Σε εκλογικές διαδικασίες εμφανιζόντουσαν σωματεία που ούτε τα γνώριζε κανείς, ή κάποτε υπήρχαν. Αποτελούν παρελθόν με τη διάταξη που περάσαμε. Όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας, τα οποία έχουν προεγγραφεί, ανέρχονται περίπου στα 5,000 έναντι των 10-11,000 που μου δήλωναν στις τηλεδιασκέψεις που κάναμε στην περίοδο της καραντίνας. Κανένας Υπουργός Αθλητισμό δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων, νομίμων».
Ο κ. Αυγενάκης μίλησε και για το το θέμα των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών που θα πραγματοποιηθούν οριστικά το τελευταίο δίμηνο του 2020 και θα γίνουν από τα ενεργά και νόμιμα σωματεία.
«Με τη διάταξη που περάσαμε ξεκαθαρίζουμε ότι οι εκλογές των Ομοσπονδιών θα γίνουν από τα ενεργά και νόμιμα σωματεία που είναι στο Μητρώο και θα γίνουν το τελευταίο δίμηνο του έτους που διανύουμε. Σύμφωνα με τον νομό έπρεπε κάθε τέσσερα χρόνια να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων Ομοσπονδιών και αμέσως μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Φέτος δεν είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά είχαμε ολοκληρώσει τετραετία».
Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε ότι έπρεπε να σταματήσει το καθεστώς να είναι ισόβιοι οι πρόεδροι των αθλητικών Ομοσπονδιών, όπως γινόταν εδώ και πολλά χρόνια με τον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο που είναι από το 1973, τον κ. Σεβαστή που ήταν περίπου 53 χρόνια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ούτω καθεξής.