Πάμε και φέτος διακοπές | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάποιες μέρες του Αυγούστου θα σας λείψουμε και θα μας λείψετε. Η καθημερινή επικοινωνία μας είναι πλέον φάρμακο ψυχής και δεδομένη η ενδόμυχη ικανοποίηση όταν ακούμε κανένα καλό λόγο, αλλά και κριτική. Και αυτή πολύ καλό μας κάνει. Ίσως οι διακοπές και η σιγή ενημέρωσης, είναι ευκαιρία επαναπροσδιορισμού και περισυλλογής. Φέτος είχαμε και ένα μεγάλο διάστημα περιοδικής κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού και μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Δεν ξεκουραστήκατε; Άλλο όμως το καλοκαίρι… Αυτό το μήνα, λοιπόν, τον καλύτερο των διακοπών και στη κρισιμότερη στιγμή της προσπάθειας να περισωθεί ότι περισσότερο μπορεί από την χαμένη τουριστική σεζόν, ο φόβος και το άγχος όλων είναι, στην έκταση που μπορεί να λάβει μια έξαρση της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.
Κρούσματα υπάρχουν, η εποχή κακά τα ψέματα, δεν προσφέρεται για πολλές προφυλάξεις, το ότι έχουμε χαλαρώσει και δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα είναι δεδομένο και παντού το βλέπει κανείς, σε κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ας ευχηθούμε, λοιπόν, να μην μας τύχει τίποτα έκτακτο και πέραν του θετικού επιδημιολογικού δείκτη που συνεχίζει να υπάρχει. Εξαρτάται και από εμάς κατά πολύ, αλλά και από συμπτώσεις. Όταν επανέλθουμε, λοιπόν, ας μην έχουμε να πούμε κάτι που δεν θα είναι ευχάριστο, πολύ περισσότερο να μην έχουμε έκτακτα.
Τώρα το πιθανότερο, θα έχουμε ηρεμία στα ελληνοτουρκικά ως διαφαίνεται, μάλλον ανασχηματισμό ή διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, όπως αρέσκεται να λέει το περιβάλλον του Πρωθυπουργού και μια τελευταία ευχή αυτή: Να δούμε πραγματική ενίσχυση επιχειρηματιών και μικρομεσαίων από την κυβέρνηση μέσω των τραπεζών, όπως υποσχέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης για τον Αύγουστο. Καθώς και περαιτέρω μέτρα για τους ανέργους του τουρισμού που δεν είναι και λίγοι. Καλή και ήρεμη, λοιπόν, περίοδο για όλους ευχόμαστε. Την τελευταία προτροπή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν θα την ξεχάσουμε. Αν διαψευστούμε και δεν υπάρξει έμπρακτη αλλαγή στάσης και στήριξη, τότε θα είναι η αιχμή του δόρατος του καυστικού μας λόγου προς την κυβέρνηση, όταν με το καλό επιστρέψουμε.

photo: Neolaia.gr