Δήμαρχος: «Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω χάσει τον ύπνο μου»

Την άποψή του, για όλα όσα αναφέρουν με ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι του Δήμου σε ότι αφορά την λειτουργία του, κατέγραψε ο Δήμαρχος κ.Ν. Αρετάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ¨”πρέπει να έχει γίνει αντιληπτό ότι το « ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» δεν ήταν μια παραπλανητική αναφορά αλλά είναι μια υπόσχεση ότι θα δείξουμε όση αρετή και τόλμη χρειάζεται για να πάει το νησί μπροστά”.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δημάρχου αναφέρει:
Με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων του Δήμου με θέμα «Ανακοινώσεις» σκοπός της παρούσας είναι να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι δια τις απόψεις του Δημάρχου και δια την από πολλές πλευρές προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δημοτικής Αρχής.
Πρέπει να έχει γίνει αντιληπτό ότι το « ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» δεν ήταν μια παραπλανητική αναφορά αλλά είναι μια υπόσχεση ότι θα δείξουμε όση αρετή και τόλμη χρειάζεται για να πάει το νησί μπροστά.
Η αρετή μας χρειάζεται γιατί στο τέλος της 4 ετίας θα πρέπει να κοιτάζουμε τον Δημότη στα μάτια χωρίς αναστολές. Η τόλμη μας χρειάζεται για πολλούς λόγους. Εχθές ένας Δημότης μου έλεγε «Δήμαρχε έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ και δεν μπορώ να περάσω από το πεζοδρόμιο και να βγάλω το παιδί μου βόλτα». Προχθές μου έλεγε υπάλληλος της ΔΕΥΑΖ ότι ολόκληρη περιοχή στερείται νερό διότι γνωστός επιχειρηματίας χρησιμοποιεί χωρίς έλεγχο το νερό δεξαμενής της ΔΕΥΑΖ, άλλος μου έλεγε ότι επιχειρηματίες με διάφορα μέσα επεμβαίνουν σε επιλεκτική αποκομιδή των απορριμμάτων κλπ.
Όλα αυτά δια να αντιμετωπισθούν απαιτούν τόλμη και δημιουργούν αρνητικές κριτικές για τον Δήμαρχο.
Ο Δημότης δανείζει την Δημοτική Αρχή με την έννοια του Δημοτικού Τέλους και θέλει να δεί ότι τα χρήματά του τα εκτιμά η Δημοτική Αρχή και πιάνουν τόπο. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και ο Δημότης δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.
– Τα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είναι περίπου 400.000.000€ και ενώ τα τέλη παρεπιδημούντων είναι 2.000.000€, στο Δήμο καταβάλλονται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
– Δυόμιση χιλιάδες παροχές της ΔΕΗ είναι με μηδενικά Δημοτικά Τέλη και άλλες τόσες παροχές της ΔΕΥΑΖ είναι με κατεστραμμένα ρολόγια, παράνομες συνδέσεις αποχέτευσης και λαθρουδροληψίες. Η ένσταση του Δημότη είναι γιατί να πληρώσω ενώ δεν έχω καμία ανταπόδοση; Έχει δίκιο διότι:
Α) Καμία υποδομή δεν ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις απαντήσεις του Δημότη.
Β) Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω χάσει τον ύπνο μου σκεπτόμενος ότι μια πιθανή βλάβη στην λειτουργία του βιολογικού χωρίς τη δυνατότητα έγκαιρης αντιμετώπισης θα έχει ως συνέπεια τα λύματα να φτάσουν στην Κυλλήνη. Και τούτο οφείλεται, όπως συμφωνεί και ο αντιπρόεδρος κ. Ζαρκάδης, στο ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιώδης συντήρηση τα τελευταία 15 χρόνια, οι δε Γερμανοί τεχνικοί που ήρθαν προσφάτως έφυγαν απογοητευμένοι.

Υπήρχε όπως έχω επισημάνει στο πρόγραμμα Φιλόδημος μια πίστωση περίπου 4.000.000€ για επισκευή του βιολογικού. Η μελέτη όμως ήταν αντίγραφο μιας μελέτης που αφορούσε την Ηγουμενίτσα. Δυστυχώς ο κορωνοϊός που απέκλεισε το Νησί και η αντιμετώπιση των και οικονομικών της ΔΕΥΑΖ δεν έχουν ακόμη επιτρέψει την ολοκλήρωση της νέας μελέτης.
Όσον αφορά την καθημερινότητα που μας κατηγορούν ως ανεπαρκείς βασικά επικεντρώνεται στην κοπή των χόρτων, στην διάνοιξη των δασικών δρόμων, στον φωτισμό, στην παροχή νερού και στην ενοικίαση απορριμματοφόρων. Όταν θ αντιληφθούν το έργο της Δημοτικής Αρχής θα διαπιστώσουν ότι δεν θα υπάρχει για αυτούς οδός επιστροφής.
Δια μεν την κοπή χόρτων και διάνοιξη δασικών οδών η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ενώ εξέφρασα την άποψη ότι πρέπει να σταματήσει η ενδεικτική αναφορά ποσοτήτων στις προσφορές και να καθορισθούν όλοι οι δρόμοι που προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις ώστε να είναι βέβαιος ο καθαρισμός όλων των δρόμων χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις είχα σοβαρές ενστάσεις με αποτέλεσμα ακόμη να μην έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για τους δασικούς δρόμους.
Δια τον φωτισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο παρέλαβε το έργο παρά τις σοβαρές ενστάσεις μου χωρίς να έχουν τοποθετηθεί 3.000 περίπου φωτιστικά σε κατοικήσιμες περιοχές. Το αποτέλεσμα είναι πολλά σπίτια σε όλα τα χωριά να είναι στο σκοτάδι και οι Δημότες να θεωρούν ότι φταίει ο Δήμαρχος.
Οι ανωμαλίες που εμφανίζονται στην παροχή ύδατος οφείλονται στο διαρκές βλάβες του δικτύου και σε άλλους παράγοντες που διερευνώνται. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ενοικίαση των απορριμματοφόρων με τις Δ/νσεις Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών να αντιδικούν χωρίς να εκτιμούν την σοβαρότητα της κατάστασης με οδήγησε στην σύνταξη του συνημμένου «Εντέλλεσθε» ως μοναδικής ενέργειας δια την αντιμετώπιση του αδιεξόδου.
Από εσάς ζητώ να μην ακούτε τις σειρήνες που προσπαθούν να σας προπαγανδίσουν λέγοντας ότι «ο Δήμαρχος σας βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι» να πάρετε τα μολύβια σας και τα εργαλεία σας και να σταθείτε κοντά μου κάνοντας την δουλειά σας δια να δημιουργήσουμε ένα Δήμο υπόδειγμα. Το οφείλετε στα παιδιά σας και στον τόπο που ζούμε.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν