ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Βραδάκι και η πλατεία Σολωμού πλημμύρισε από ήχους, μελωδίες, τραγούδια και υπέροχες φωνές, από την «Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου || Κ. Μεϊντανης – Θ. Καραμπιμπέρης» στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης που διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – ΠΕ Ζακύνθου. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου 2020, όμως οι έκτακτες ανάγκες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού είχαν σαν αποτέλεσμα την μεταφορά της.
Τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας λόγω κορωνοϊού, ήταν μία από τις ομορφότερες συναυλίες του καλοκαιριού. Γεμάτη παλιές και νέες μελωδίες στην οποία μικρά παιδιά και έφηβοι έκαναν μεγάλα όνειρα επί σκηνής και αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στην πολιτιστική ιστορία του τόπου.
Η Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου αποτελείται από νέα παιδιά, ταλαντούχους μουσικούς, αλλά πλαισιώνεται και από μεγαλύτερους σε ηλικία, έμπειρους μουσικούς κάποιοι από αυτούς είναι οι γονείς των παιδιών. Το έμψυχο υλικό είναι άφθονο στο νησί και εξαιρετικής, άριστης θα λέγαμε, ποιότητας και με πολλή αγάπη, ο Κώστα Μεϊντάνης, ο Θανάσης Καραμπιμπέρης και οι μαθητές τους έχουν καταφέρει πάρα πολλά πράγματα στο μικρό διάστημα της ύπαρξής τους.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Μαέστροι της «Ορχήστρας Νέων Ζακύνθου || Κ. Μεϊντανης – Θ. Καραμπιμπέρης» αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν: 1. Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την διοργάνωση της μουσικής εκδήλωσης. 2.Την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κατερίνα Μοθωναίου η οποία εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη εκδήλωση, έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή της εξασφαλίζοντας ακόμα και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω κορωνοϊού για την ασφάλεια των καλλιτεχνών και του κοινού μέσω ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. 3. Την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου Έλενα Παπασταύρου και το προσωπικό του Μουσείου Ζακύνθου για την ευγενική διάθεση του χώρου και του εξοπλισμού. 4. Για την παρουσία τους, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κ. Καποδίστρια, τον Βουλευτή Διονύση Ακτύπη, τους Αντιδημάρχους Ευάγγ. Σεβαστιάδη και Νικήτα Σπίνο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρο Κακολύρη, και το φιλόμουσο κοινό. 5. Την Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη για την πρωτοβουλία της να είναι στο χώρο της εκδήλωσης επιβλέποντας και συμβάλλοντας σε ότι της ζητήθηκε. 6. Την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης “Zante Power”.