1.200 Βρετανοί έρχονται αύριο στο νησί | 20 πτήσεις την πρώτη εβδομάδα

Με ανυπομονησία και μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει το νησί μας τους πρώτους Βρετανούς επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν αύριο. Συνολικά στο νησί την πρώτη μέρα αναμένονται πάνω από 1.200 Βρετανοί τουρίστες, με τις επτά πρώτες πτήσεις από Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ και άλλα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι πτήσεις θα αυξάνονται κάθε εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας κ. Φιλιπποπολίτης εδώ και 40 χρόνια οι υπήκοοι από τη Μεγάλη Βρετανία είναι οι στυλοβάτες του τουρισμού της Ζακύνθου, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και προσοχή από όλους, αλλά και να εφαρμοστούν σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Με σοβαρότητα και προσοχή εμείς περιμένουμε τους Βρετανούς τουρίστες που είναι εδώ και 40χρονια στυλοβάτες του τουρισμού της Ζακύνθου. Και αν όλοι εφαρμόσουμε τα πρωτόκολλα και δείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα, πιστεύω θα πάνε όλα καλά. Είναι επτά πτήσεις για την Τετάρτη αν δεν αλλάξει κάτι. Οι κρατήσεις δείχνουν ανάκαμψη διότι τώρα ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους χωρίς πρόβλημα». Μάλιστα ο κ. Φιλιπποπολίτης σημείωσε ότι η εικόνα σχετικά με τις πτήσεις στο νησί μας θα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, ενώ έκανε και μια εκτίμηση σχετικά με το πόσες πτήσεις αναμένονται από τη Μεγάλη Βρετανία. «Χονδρικά πιστεύω θα έχουμε, διότι η TUI αργεί 20 πτήσεις την πρώτη εβδομάδα και γύρω στις 25-30 την επόμενη εβδομάδα του Ιουλίου. Πιστεύουμε από τις αρχές του Αυγούστου και εφόσον πάνε όλα καλά με το θέμα των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο».

«Πολλοί Βρετανοί θέλουν να έρθουν στη Ζάκυνθο»
Όσον αφορά τη ζήτηση των τελευταίων ημερών αυτή έχει κυλήσει πολύ καλά και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους Βρετανούς για να έρθουν στο νησί μας και να περάσουν ξέγνοιαστες και ευχάριστες διακοπές. «Είχε αυξηθεί η ζήτηση τις τελευταίες ημέρες και υπήρχε ενδιαφέρον από τους Βρετανούς για να έρθουν. Αυτοί που είχαν πάρει την απόφαση για να πάνε διακοπές επιλέγουν την Ελλάδα και τη Ζάκυνθο», τονίζει ο κ. Φιλιπποπολίτης και προσθέτει ότι ήταν θετικό για τη Ζάκυνθο ότι δεν υπήρχαν πολλά κρούσματα. «Έχει βοηθήσει το γεγονός ότι στο νησί μας δεν υπάρχουν κρούσματα. Όλα παίζουν τον ρόλο τους, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας». Όσον αφορά για τις εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Φιλιπποπολίτης σημείωσε ότι αν όλα πάνε καλά με τους Βρετανούς, η κίνηση αναμένεται να κυμανθεί στο 40-50% συγκριτικά με πέρυσι. «Πιστεύω ότι θα είχαμε περίπου το 40-50% των πελατών που θα είχαμε πέρσι τους αντίστοιχους μήνες. Και περιμένουμε ότι θα γίνει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τους θέλουμε και τους περιμένουμε τους Βρετανούς τουρίστες. Πάντα με γνώμονα ότι τηρούν όλοι τις προφυλάξεις που πρέπει. Τα ξενοδοχεία και όλος ο κόσμος έχει αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά το όλο θέμα».