Με ευθύνη της Περιφέρειας η μεταφορά πιθανών κρουσμάτων στα ξενοδοχεία καραντίνας

Παρουσία του Υπουργού Τουρισμού πραγματοποιήθηκε η 7η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, Αλ. Αλεξάκης.
Κατά την διάρκεια της συζήτηση ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη συμμετοχή και στην επιτυχία του Ταχύρυθμου Προγράμματος Επιμόρφωσης για την εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, με πρωτοβουλία της ΠΙΝ σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το Πρόγραμμα βαίνει προς την λήξη του και ήδη αποστέλλονται τα Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες. Παράλληλα, ο κ. Αλεξάκης τόνισε την σημασία της διαρκούς ενημέρωσης όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό και μίλησε για τις επισκέψεις που πραγματοποιούνται από θεσμικά και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΙΝ, σε συνεργασία με τοπικούς τουριστικούς φορείς όλων των κλάδων.

Τα ξενοδοχεία καραντίνας
Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού διαβεβαίωσαν ότι η εκμίσθωση των Ξενοδοχείων Καραντίνας βρίσκεται σε στάδιο τελικών υπογραφών, ενώ η μεταφορά πιθανών κρουσμάτων στα ξενοδοχεία καραντίνας θα πραγματοποιείται με ευθύνη της Περιφέρειας, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της αρχικής αστοχίας της σχετικής ΚΥΑ, η οποία επιφόρτιζε με αυτή την αρμοδιότητα τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.


«Health First»
Επιπλέον, ο κος Θεοχάρης ανακοίνωσε πως διορθώθηκε το σφάλμα στην πλατφόρμα healthfirsttourism.gr, του Υπουργείου Τουρισμού, μέσω της οποίας αποδίδεται το ειδικό Σήμα Πιστοποίησης «Health First», στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα. Υπήρχε πρόβλημα με τα ΜΗΤΕ προ του 2011. Η διαδικασία πιστοποίησης θα γίνεται πλέον με την καταχώρηση του ΑΦΜ. Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης όλων των εποχικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.