Συγκινητική προσφορά από την 7χρονη Αγγελική | Δώρισε τα μαλλιά της για να γίνουν περούκες για άρρωστα παιδιά

Πολλές φορές πράξεις των παιδιών μας συγκινούν και μας περνούν πολύ δυνατά μηνύματα για τη ζωή. Η 7χρονη Αγγελική Σκιαδοπούλου, αποφάσισε λίγο πριν τα γενέθλιά της να κάνει ένα πολύ σημαντικό δώρο σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο και έχουν χάσει τα μαλλιά τους. Έτσι, σκέφτηκε να κόψει τα δικά της και να τα δωρίσει. Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της, Σπύρου Σκιαδόπουλου, στο Facebook τα λέει όλα… «Η κόρη μου σε λίγες μέρες κλείνει τα 7 της χρόνια και ήθελε να κάνει ένα δώρο ελπίδας. Είναι γλυκιά, καλόκαρδη, και με ευαισθησίες. Σήμερα μου λέει: «Μπαμπά θέλω να κόψω τα μαλλιά μου για να τα δώσω στα παιδάκια που δεν έχουν μαλλιά. Έτσι και έγινε».

Ο πατέρας της μικρής Αγγελικής μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» για την πρωτοβουλία που έλαβε η κόρη του. Είναι άλλωστε μία απόφαση εύκολη με πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. «Είδε παιδάκια που δεν είναι καλά και ήθελε και αυτή με τον τρόπο της να συμβάλει. Και μου είπε να κουρευτεί για να δώσουμε τα μαλλάκια της. Έβλεπε από την τηλεόραση τα παιδιά που δεν είχαν μαλλιά και ρωτούσε και της λέγαμε ότι είναι λίγο άρρωστα». Βέβαια η κίνηση αυτή της μικρής Αγγελικής συγκίνησε τον πατέρα της και πολλούς Ζακυνθινούς που έμαθαν για την απόφαση του κοριτσιού. «Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Είναι 7 χρονών και καταλαβαίνει αυτές τις δυσκολίες, οπότες φαντάσου όταν μεγαλώσει» δηλώνει στην «ΗΜΕΡΑ» ο κ. Σκιαδόπουλος και προσθέτει: «Ήταν συγκινητικό για μένα. Όταν βλέπεις το παιδί σου να βοηθάει, νιώθεις ευγνωμοσύνη που κατάφερε κάτι τέτοιο. Και μάλιστα είναι υπερήφανη. Κοιτάζεται στον καθρέπτη και λέει ότι τα μαλλιά της είναι ωραία και πως τα ίδια θα έχει και άλλο παιδάκι».
Το κορίτσι θα δωρίσει 30 εκατοστά από τα μαλάκια της σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο, με την οικογένεια να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η διαδικασία. Μάλιστα ο κ. Σκιαδόπουλος θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα και σε άλλον κόσμο, μικρούς και μεγάλους. «Με την κίνηση αυτή που έκανε ένα παιδάκι 7 ετών μας δίνεται ελπίδα για το μέλλον και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά. Να παροτρύνουμε τα παιδιά, να πιάσουν το νόημα της ζωής, πάντα μέσα από συζήτηση». Ο κ. Σκιαδόπουλος είπε επίσης πως το μήνυμα που του έδωσε η κόρη του θα θελήσει να το περάσει και ως χοροδιδάσκαλος. «Συναναστρέφομαι με πολλά παιδιά λόγω του Πολιτιστικού Συλλόγου και σαν χοροδιδάσκαλος μπορώ να μιλάω για αυτό στα υπόλοιπα παιδιά και έτσι όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να προσφέρουμε κάτι στον συνάνθρωπο μας και ειδικά στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Έτσι τα κάνουμε και χαμογελούν».


Η δωρεά μαλλιών
Οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος δωρητής είναι τα μαλλιά που θα κόψει να είναι πάνω από 20 εκατοστά και φυσικού χρώματος. Αποδεκτά είναι ακόμα: κοτσίδες κομμένες χρόνια πριν, αρκεί να ήταν καλά διατηρημένες χωρίς υγρασία, μαλλιά με γκρίζες ή λευκές τρίχες, μαλλιά με διαφορετικό μήκος αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να αγγίζει τα 20 εκατοστά.