Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν. | Θέματα υγείας στο επίκεντρο

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και την Τρίτη 14 Ιουλίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων μέσω τηλεδιάσκεψης και στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τον τομέα της Υγείας.
Πιο αναλυτικά, επερώτηση για τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία της ΠΙΝ θα καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», Θοδωρής Γαλιατσάτος, ενώ επίσης και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Ιόνιο» Στέφανος Σαμοΐλης αναμένεται να καταθέσει επερώτηση για την επάρκεια και την ετοιμότητα των υποδομών υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα νησιά του Ιονίου εν μέσω τουριστικής σεζόν. Παράλληλα και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» Παναγιώτης Ποζίδης θα καταθέσει επερώτηση για την ανάγκη οικονομικής στήριξης των δομών υγείας από την ΠΙΝ.
Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι: οι συνθήκες εργασίας στον χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου (επερώτηση από τον Θ. Γαλιατσάτο), τα σεισμόπληκτα Κουρουκλάτα που παραμένουν στην ίδια κατάσταση (επερώτηση Σπ. Σπύρου), η καθυστέρηση κατασκευής λιμενοδεξαμενών στην Εγκλουβή και στη Βασιλική Λευκάδας (επερώτηση Αλ. Μπαλού), οι εργασιακές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες εργαζομένων της Περιφέρειας προερχόμενων από την ΑΝ.Ε.Κ.Ι. (επερώτηση Αλ. Μπαλού), ο αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων σχολείων Κεφαλονιάς (επερώτηση Αλ. Μπαλού), η Τροποποίηση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2020, η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η γνωμοδότηση για μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Στρατηγική Επένδυση “Κατασκευή και Λειτουργία Πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας “VIP EXCLUSIVE CLUB” στο Σκορπιό, η μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων σε περιοχές με κίνδυνο για την δημόσια υγεία, το οδικό δίκτυο στα Ιόνια νησιά, η έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Συμβάσεως για την δημοπράτηση έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ» προυπ/σμού 450.000 ευρώ, η έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Συμβάσεως για την δημοπράτηση έργου με τίτλο «Επέκταση Δικτύου ΦΟΠ της ΔΕΗ από Οικισμό Νικιάνας», προυπ/σμού 12.744 ευρώ, ο επανακαθορισμός ειδικοτήτων στην Ανακοίνωση ΣΟΧ2/2020 της ΠΕ Ζακύνθου για την σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, η έγκριση συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης «14η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας», με τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο Λευκάδας «ΟΡΦΕΥΣ», από 18 έως 25/7/2020, στη Λευκάδα και η επανεκκίνηση τουρισμού και συγκεκριμένα η πραγματική κατάσταση στον τομέα της υγείας, στον εργασιακό τομέα εργαζομένων και των επαγγελματιών στον κλάδο και τα μέτρα στήριξης και προστασίας.