Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στο Σαρακηνάδο- «Καταληστεύτηκε ο κλάδος του τουρισμού» (φώτο-βίντεο)

Συνάντηση με φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακηνάδου είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το θέμα της συνάντησης ήταν οι «εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστέςαυτοαπασχολούµενοι – επαγγελµατίες στον τουρισµό πλήρωσαν πολλά, να µην πληρώσουν ξανά. Μένουµε δυνατοί, οργανώνουµε την πάλη µας για να µην πληρώσουµε πάλι την κρίση τους».

Ο κ. Κουτσούμπας έριξε τα βέλη του μεταξύ άλλων προς το κομμάτι του τουρισμού και συγκεκριμένα για την αδικία που υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο καθώς καταληστεύονται όπως είπε από τους τουριστικούς ομίλους που έχουν θησαυρίσει. Ανέφερε μάλιστα ότι προωθείται ως μονοκαλλιέργεια ο τουρισμός και υποβαθμίζεται η αγροτική οικονομία και άλλοι τομείς.


Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για την στελέχωση των νοσοκομείων και έκανε αναφορά σε εκείνο της Ζακύνθου, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη στελέχωση των νοσοκομείων. Αναφέρθηκε για την ορεινή Ζάκυνθο και το κομμάτι των επενδύσεων για μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό σε πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία, ενώ αναφέρθηκε για τον κλάδο των αγροτών.

Eπίσης μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Β. Τσώλας, ο Σπ. Αγαλιώτης από την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Μπουζιάνου, ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ζακύνθου Χρ. Παρασκευόπουλος και το μέλος του 15μελους του 1ου Λυκείου Χρ. Καποδίστριας.