«ΑΝΑΔΡΑΣΗ» | «Να εφαρμοστούν τα μέτρα στήριξης της Τοπικής Οικονομίας που πλήττεται από την Πανδημία»

«Στη σημερινή συνεδρίαση (8-7-2020) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας, τέθηκε από την Παράταξή μας το θέμα :»Εφαρμογή μέτρων στήριξης της Τοπικής Οικονομίας που πλήττεται από την Πανδημία».

Προτείναμε και ψηφίστηκε να εφαρμοσθεί ΑΜΕΣΑ από τις οικονομικές υπηρεσίες, η απόφαση της 7ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου, που προέβλεπε για το χρονικό διάστημα από 1-3-2020 και μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων:

1.Την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητας και φωτισμού).

2.Την άρση όλων των προστίμων και απαλλαγή από τις χρεώσεις για χρήση κοινοχρήστων χώρων και

3.Την απαλλαγή από την καταβολή τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη την προκληθείσα από την Πανδημία οικονομική κρίση, την οποία βιώνει ο κάθε πολίτης και η κάθε επιχείρηση, προτείναμε για το χρονικό διάστημα από την άρση των περιοριστικών μέτρων και μέχρι τέλους του έτους, να υπάρξει μείωση κατά 50% όλων των προαναφερόμενων τελών.

Δυστυχώς όμως οι ανήκοντες στη Δημοτική αρχή, ίσως για να μην διαταράξουν περισσότερο τις ήδη κλονισμένες σχέσεις τους με τον Δήμαρχο, δεν στήριξαν αυτή μας την πρόταση, αναβάλλοντας τη λήψη απόφασης για άλλη συνεδρίαση του μέλλοντος.
Οι διαδικασίες υλοποίησης των παραπάνω, θα καθορισθούν από την Οικονομική Υπηρεσία, στην οποία πρέπει να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι ως Παράταξη, στην κατεύθυνση της δημιουργικής παρουσίας μας στο Δήμο, προς όφελος των συμπολιτών μας και δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε το Λαό της Ζακύνθου για κάθε ζήτημα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΔΡΑΣΗ».