Έφτασε στη Ζάκυνθο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ | Στις 21:00 η ομιλία στην πλ. Σολωμού (ΦΩΤΟ)

Έφτασε στο νησί μας πριν λίγη ώρα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρική Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το βράδυ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σολωμού, με θέμα: «ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ» με ομιλητή τον κ. Κουτσούμπα.

Θα προηγηθεί συνάντηση µε φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήµατος στο πολιτιστικό κέντρο Σαρακηνάδου στις 7 µ.µ. µε θέµα: «Οι εργαζόµενοι, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούµενοι – επαγγελµατίες στον τουρισµό πλήρωσαν πολλά, να µην πληρώσουν ξανά. Μένουµε δυνατοί, οργανώνουµε την πάλη µας για να µην πληρώσουµε πάλι την κρίση τους».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου για την επίσκεψη του κ. Κουτσούμπα, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού ο λαός μας βρέθηκε μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις που έδειξαν όμως και ξεκάθαρα την αδυναμία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και φάνηκε περισσότερο από ποτέ η διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ κάλεσε το λαό να μείνει δυνατός, να μην υποκύψει στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να επιβάλλουν γενικό σιωπητήριο και να εναποθέσουν τα πάντα στην «ατομική ευθύνη» ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις. Τρανό παράδειγμα στη Ζάκυνθο παρά τις τυμπανοκρουσίες του βουλευτή και άλλων για το άνοιγμα τριών κλινών της ΜΕΘ, κάτι το οποίο ήταν και λαϊκή απαίτηση με μαζικές κινητοποιήσεις από το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε με καμία πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και αντί αυτού είχαμε και νέες παραιτήσεις γιατρών από το νοσοκομείο Ζακύνθου που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και μάλιστα εν αναμονή και νέου κύματος της πανδημίας. Στην Ζάκυνθο όμως των απανωτών ρεκόρ στον τουρισμό και των κερδών των τουριστικών ομίλων η νέα πραγματικότητα μετά την καταλήστευση των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια κάνει την εμφάνιση της. Η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Το νέο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης στους τουριστικούς ομίλους με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου και μάλιστα σε ένα νησί που το οδήγησαν με την πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, να αποτελεί ο τουρισμός στη Ζάκυνθο μονοκαλλιέργεια. Ακόμα και η έννοια της επιδότησης της απασχόλησης αντί της εργασίας είναι ενδεικτικό των προθέσεων τους. (…)