Με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου καθαρίστηκαν οι κάδοι στην πόλη (ΦΩΤΟ)

Μία σημαντική πρωτοβουλία πήρε το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης αφού με δική του παρότρυνση και ενέργειες έγινε απολύμανση σε κάδους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε σταλεί έγγραφο από το Τοπικό Συμβούλιο προς το Τμήμα Πρασίνου αλλά και προς τον ΦΟΔΣΑ για να διατεθεί πυροσβεστικό όχημα που έχει ο Δήμος για τον καθαρισμό των σημείων. Οι περιοχές που έγιναν οι καθαρισμοί ήταν πίσω από το Πνευματικό Κέντρο, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, πίσω από το Δημοτικό Θέατρο, στην Εφορία αλλά και στα Δικαστήρια. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε ειδικό απολυμαντικό, ενώ οι εργάτες του Τμήματος Πρασίνου καθάρισαν επίσης τα σημεία από κλαδιά και μπάζα.
«Το Τοπικό Συμβούλιο προσπαθεί να καλύψει το κενό από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπεύθυνος καθαριότητας για να συντονίσει τις υπηρεσίες. Παρά τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό που διαθέτουν, με το φιλότιμο τους και την υπερπροσπάθεια τους καταφέραμε να καθαρίσουμε αυτές τις περιοχές που ήταν μέσα στη βρωμιά τόσους μήνες» ανέφερε εκ μέρους του ΤΣ ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Πέττας, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι καθαρισμοί άμεσα, ωστόσο για άλλη μια φορά τόνισε ότι οι ελλείψεις είναι σοβαρές σε εξοπλισμό στον τομέα της καθαριότητας. «Θα ακολουθήσουν και άλλοι καθαρισμοί, αλλά με την έλλειψη πλυντηρίου για τους κάδους και ειδικού μηχανήματος για τους καθαρισμούς της πλατείας αυτά που μπορούμε να πετύχουμε είναι λίγα. Ο Δήμος έχει πλυντήριο κάδων και δεν έχει κάνει τίποτα για να το φτιάξει».

«Έπρεπε να προχωρήσει η απομάκρυνση των κάδων»
Ένα θέμα που είχε απασχολήσει επισταμένως το ΤΣ ήταν και εκείνο της απομάκρυνσης των κάδων από σημεία της πόλης. Μάλιστα, με απόφαση το σώμα είχε ζητήσει να απομακρυνθούν από συγκεκριμένα σημεία από τις οδούς Κων/νου Λομβάρδου, Φιλιτά, Παπαφλέσσα και άλλες. Σχετικά με την απομάκρυνση των κάδων ο κ. Πέττας σημείωσε ότι ήταν απαραίτητο για την δημόσια υγεία. «Η απομάκρυνση των κάδων ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, διότι είναι ανεπίτρεπτο το παραλιακό μέτωπο, να είναι σε αυτή τη βρώμικη κατάσταση που ήταν τους προηγούμενους μήνες. Ο Δήμος έχει τη συνολική ευθύνη για τη χωροθέτηση των κάδων, τη διερεύνηση προγραμμάτων για την υπογειοποίηση τους και την ύπαρξη ενός κανονισμού καθαριότητας». Επίσης τόνισε ότι σημαντική ευθύνη έχει και μερίδα πολιτών που δεν τηρεί τους κανόνες. «Ο Δήμος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και οι συμπολίτες μας έχουν ευθύνη όταν δεν τηρούν τους κανόνες και πετούν όπου βρουν σκουπίδια και ογκώδη. Ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε «περαστικοί» και οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον τόπο μας και να τον παραδώσουμε καλύτερο απ’ ότι τον πήραμε».
Τέλος, ένα θέμα που τόνισε το Τοπικό Συμβούλιο ότι πρέπει να απασχολήσει τον Δήμο είναι η κατάσταση των απορριμματοφόρων. Συγκεκριμένα, τα δυο από τα τρία οχήματα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζονται συντήρηση. Το ΤΣ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια από το Δήμο να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας.