Δράστης πυροβόλησε δύο σκυλιά στις Νερατζούλες

Άσχημη τροπή πήρε η βόλτα ενός άνδρα με τα δυο σκυλιά του στην περιοχή Νερατζούλες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και η ανάρτηση του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων τα δυο σκυλιά απομακρύνθηκαν για λίγο από τον ιδιοκτήτη τους και ένας άντρας τα πυροβόλησε με καραμπίνα. Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών κάλεσε άμεσα την αστυνομία που έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και αναζήτησε τον δράστη για να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παρόλα αυτά, δεν εμφανίστηκε και η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη. Η Διεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου πραγματοποίησε έρευνες στο σημείο, ενώ κατασχέθηκαν δυο καραμπίνες.

«Ο άνθρωπος που έχασε τα σκυλιά του είναι φιλόζωος και τα είχε σαν μέλη της οικογένειας του. Τα πρόσεχε και τα εκπαίδευε. Αυτό που έκανε ήταν να τα πάει μια βόλτα και τα άφησε υπό τον έλεγχο του. Δεν πρόλαβε να δει τον άνθρωπο και αυτός τα πυροβόλησε. Εμείς σίγουρα θα είμαστε στο δικαστήριο και θα δηλώσουμε παράσταση Πολιτικής Αγωγής» είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, Νεκτάριος Μαρίνος. Ο κ. Μαρίνος σημείωσε ότι ο δράστης ανέφερε ότι φοβήθηκε για τα κοτόπουλα του και για αυτό πυροβόλησε τα δυο σκυλιά. «Υποτίθεται λέει ότι φοβήθηκε να μην του φάνε τα κοτόπουλα. Ακόμη και να έχεις τα κοτόπουλα σου, υποτίθεται ότι πρέπει να είναι περιφραγμένα. Δεν υπήρχε θέμα να αγριέψουν και ούτε να απειλήσουν κανέναν ζωντανό» σημείωσε ο κ. Μαρίνος. Στην ανάρτηση του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων αναφέρεται ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή. «Καμιά ανοχή για τέτοια εγκλήματα, καμία δικαιολογία στην ευκολία κάποιων να σηκώνουν τη καραμπίνα να σημαδεύουν και να αφαιρούν ζωές. Καταγγέλλουμε τα εγκλήματα κατά των ζώων στις αρμόδιες αρχές, σχεδόν πάντα είναι προάγγελοι εγκλημάτων και κατά των ανθρώπων».
Στο νησί μας, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί τέτοια περιστατικά. Ο νόμος 4039/2012 προβλέπει ποινικές και διοικητές κυρώσεις για την κακοποίηση ζώων. Οι παραβάσεις επισύρουν ποινές φυλάκισης αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα. H κακοποίηση των ζώων αποτελεί αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και άρα δεν απαιτείται η καταβολή των 100 ευρώ για την υποβολή καταγγελιών. Το διοικητικό πρόστιμο μπορεί να αγγίξει και τις 30.000€ ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη.