Ανησυχία στα γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ για την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα – Τι αναφέρουν

Τι γράφουν τα γερμανικά και τα αυστριακά ΜΜΕ
Ανησυχία έχει προκαλέσει στον γερμανόφωνο Τύπο η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας με τα ξένα δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ξένοι τουρίστες.

Οι γερμανικές εφημερίδες διερωτώνται εάν ανάμεσά τους ειναι και τουρίστες από τη Γερμανία.

Την ίδια ώρα, αναφέρουν ότι η Ελλάδα έκλεισε χθες τα σύνορα της με τη Σερβία μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στις πύλες εισόδου της χώρας. Συγκεκριμένα, όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα, όπως γράφουν τα αυστριακά ΜΜΕ.

Εφημεριδα «Berliner Zeitung»

Δεκάδες τουρίστες έχουν μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19 σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung» επισημαίνοντας ότι υπάρχει αγωνία για το αν ανάμεσα στα κρούσματα είναι και Γερμανοί παραθεριστές.

«H Ελλάδα καταγράφει νέα αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 – σχεδόν όλοι είναι παραθεριστές. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι Γερμανοί είναι ανάμεσά τους»…

Σύμφωνα με τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, 36 τουρίστες έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Συνολικά 43 άτομα βρέθηκαν θετικοί , όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης «ERT», οι 20 που μολύνθηκαν είναι από τη Σερβία. Άλλοι 16 τουρίστες προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν Γερμανοί ανάμεσά τους. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελληνικών ΜΜΕ, περισσότεροι από 100 χιλιάδες ξένοι τουρίστες έφτασαν στη χώρα μας μέσω του Προμαχώνα από την 1η Ιουλίου. Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από την χώρα αυτή των Βαλκανίων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων από τον νέο κορωνοϊό στη Σερβία.

Γερμανική εφημερίδα «Südwest Presse»

Όλο και περισσότεροι τουρίστες μολύνονται από τον νέο κορωνοϊό, γράφει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα «swp.de», σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου από την 1η Ιουλίου.

Τα περισσότερα κρούσματα όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα αλλά και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), εντοπίστηκαν στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, από την 1η Ιουλίου, περισσότεροι από 100 χιλιάδες ξένοι παραθεριστές έχουν μεταβεί στη χώρα μας μέσω του κύριου μεθοριακού περάσματος Κούλατα – Προμαχώνας.

Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από αυτήν τη βαλκανική χώρα χθες από το πρωί της Δευτέρας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στη Σερβία.

Αυστριακό ραδιοφωνικό δίκτυo «ORF»

«Για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες η Ελλάδα καταγράφει νέα κρούσματα της νόσου Covid- 19», όπως αναφέρει το αυστριακό ραδιοφωνικό δίκτυο «ORF».

Χθες εντοπίστηκαν 43 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 36 είναι ξένοι τουρίστες, άνδρες και γυναίκες.

Οι περισσότεροι από αυτούς (20) προέρχονταν από τη Σερβία, σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής κρατικής ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας (ERT). Άλλοι 16 τουρίστες προέρχονται από διαφορετικές χώρες.
Πηγή:protothema.gr