ΑΓΕΖ – Όλα ανοιχτά για την παραμονή στην Α1 ΕΣΚΑΗ

Όλα τα δεδομένα θα ζυγίσει η διοίκηση της ΑΓΕΖ σχετικά με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ. Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί τελικά να παρέμειναν στην κατηγορία μετά την υποχρεωτική ολοκλήρωση της χρονιάς, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξουν τις απαιτήσεις που έρχονται. Πρώτο και βασικό μέλημα για τον σύλλογο είναι το αν θα μπορέσει να έχει ικανοποιητικό αριθμό παικτών στο ρόστερ. Με βασική προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσουν ορισμένοι νεαροί παίκτες λόγω των σπουδών τους δημιουργείται ένα μεγάλο κενό για τον σύλλογο, ο οποίος οικονομικά δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές και να δώσει χρήματα.
Λόγω της πανδημίας και της απότομης διακοπής του πρωταθλήματος και των υπόλοιπων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας συρρικνώθηκαν οι πόροι για την ΑΓΕΖ που τώρα έχει ένα τεράστιο οικονομικό βάρος για τη χρονιά που μας έρχεται.
Η διοίκηση δεν είναι βέβαιο πως θα μπορέσει να αντέξει στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς στην Α1 ΕΣΚΑΗ και μέσα στις σκέψεις είναι και ο οικειοθελής υποβιβασμός στην Α2 ΕΣΚΑΗ που είναι ένα πρωτάθλημα χαμηλότερου επιπέδου και απαιτήσεων για το σωματείο.

Ίσως αλλάξει τα δεδομένα η αναμόρφωση του Κλειστού στην Παναγούλα

Αυτό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο για την ομάδα μπάσκετ της ΑΓΕΖ είναι η αναμόρφωση του Κλειστού Γηπέδου της Παναγούλας, το οποίο αποτελεί την έδρα της για πάρα πολλά χρόνια. Η αντικατάσταση του παρκέ αλλά και ο αθλητικός εξοπλισμός που αναμένεται να έχουν οι εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν το σωματείο να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις ακαδημίες του και να κάνει το βήμα παραπάνω σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.
Η διοίκηση παρακολουθεί το θέμα και θα πάρει τις αποφάσεις της για τη νέα χρονιά με γνώμονα το καλύτερο για την ΑΓΕΖ και το μέλλον της στο χώρο του μπάσκετ.
Να πούμε ότι ο σύλλογος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια και ίσως να χρειαστεί η αλλαγή σελίδας στην ομάδα για να μπορέσει σε βάθος πολλών ετών να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας.