Οι τηλεοπτικές άδειες, ο ελληνικός «Λευκός Οίκος» και ο παιδονόμος | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

«Δεν είμαι παιδονόμος» φαίνεται να αναφώνησε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στις αποκαλύψεις του γνωστού «κόκκινου καναλάρχη των βοσκοτόπων», ότι τα τρία εκατομμύρια ευρώ που χρειαζόντουσαν για την εγγυητική επιστολή για τις τηλεοπτικές άδειες, του τα έδωσε μια λιβανέζικη εταιρεία κατασκευών, που τώρα τα ζητάει πίσω. Όπως καταθέτει δε ο κ. Καλογρίτσας ενώπιον δικαστηρίου, αυτό έγινε μετά από προτροπή του ελληνικού Λευκού Οίκου – Μαξίμου – και του Νο2 της κυβέρνησης τότε, υπουργού κ. Νίκου Παππά. Για το που πήγαν τα λεφτά μετά, αφού η τηλεοπτική δεν ευδοκίμησε, λέγεται και κατονομάζεται έντυπο μέσο, όμως αυτά είναι δουλειά της δικαιοσύνης πλέον να τα βρει.
Το βέβαιο είναι ότι πολλές αποκαλύψεις μαζί και με κεντρικό ήρωα τον ίδιο άνθρωπο – Νίκο Παππά – δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Άλλωστε η εμπλοκή του ονόματός του, σε θέματα όχι πολύ καθαρά, από το ταξίδι στην Βενεζουέλα μέχρι τα τωρινά, είναι κάτι το πολύ παράξενο. Από τον Αρτεμίου στον Καλογρίτσα μέσω Παπαγγελόπουλου και Μιωνή δεν είναι μικρός δρόμος. Τώρα ούτε ο τ. Πρωθυπουργός μπορεί να κρύβεται πίσω από τις λέξεις συνεχώς, ούτε το «παιδονόμος» τον καλύπτει. Τι ήταν η κυβέρνηση του; Παιδική χαρά! Νομίζω ότι η κυβέρνηση οφείλει να προτρέψει τη δικαιοσύνη να ρίξει σε όλα αυτά άπλετο φως και ας ακουστούν και διάφορα κατά στελεχών της αν υπάρχουν, όπως απειλεί γνωστή εφημερίδα προσκείμενη στην αντιπολίτευση. Όλα στο φως με σοβαρότητα και αλήθεια.
Ένα ερώτημα έχω βέβαια και δεν μπορώ να μην το πω. Αυτά τα στοιχεία τα συνταρακτικά, τα είχε η εφημερίδα από το 2017 από ηχογραφήσεις της ΕΥΠ και δεν τα χρησιμοποίησε στις εκλογές ή σε άλλες δύσκολες στιγμές όπως οι Πρέσπες και τα θυμήθηκε τώρα ως αντιπερισπασμό; Όπως και να έχει, να βγούνε όλα. Το πολιτικό σύστημα θα βγει ωφελημένο από την αλήθεια και αντιθέτως περαιτέρω ζημιωμένο, αν η κοινωνία μείνει με την εντύπωση της συγκάλυψης του συμψηφισμού και του κουκουλώματος.
Γνωρίζω καλά ότι αυτά που γράφω δεν θα αρέσουν στους φανατικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με βρίζουν στο διαδίκτυο και εγώ τους ευχαριστώ που με διαβάζουν. Όμως θέλω να πω με τη σειρά μου κάποια πράγματα, που έχουν διαχρονική σημασία. Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει, πολύ ή λίγο. Μην τους ενοχλεί όταν βγαίνουν στη φόρα γεγονότα της δικής τους πενταετούς διακυβέρνησης. Θα μάθουν να αναμετρώνται και με τα λάθη της δικής τους διακυβέρνησης και με την ιστορία. Άλλωστε αν κάποιος έσφαλε, δεν φταίει όλη η παράταξη ή όλο το κόμμα. Άλλο αν οι επιπτώσεις υπάρχουν και μετρούνται. Και ένα άλλο: Κανένα κόμμα από αυτά που κυβέρνησαν τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν μπορεί να υπερηφανεύεται, ότι τα έκανε όλα καλά ή ότι όλα τα στελέχη του λειτούργησαν άψογα. Η απλή αριθμητική δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τα περισσότερα από αυτά και επομένως έχει και πολλές σκοτεινές πλευρές των στελεχών του, όπως και πολλά καλά που προσέφερε στον τόπο. Πλήρωσε εκλογικά τεράστιο τίμημα συρρίκνωσης των ποσοστών του. Να κουνούν όμως το δάχτυλο σε όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, κυρίως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτοί που κυβέρνησαν για χρόνια ως ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν μνημόνια από την πρώτη μέρα, είχαν στενές σχέσεις με πολιτικούς που κατηγορούνται για διαφθορά και τώρα στις αγκαλιές και στο απάγκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ε αυτό πάει πολύ και λέγεται θράσος. Η αριστερά πάντα νόμιζε ότι είναι μακριά από οικονομικά παιχνίδια και ότι κατέχει κληρονομικά την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Όμως έφτανε μια διακυβέρνηση για να αντιληφθούν οι πάντες ότι ούτε τα παιχνίδια αλλάζουν στην διακυβέρνηση, ούτε η κολυμβήθρα δουλεύει πάντα. Ψυχραιμία, λοιπόν, γιατί δυστυχώς, μάλλον δεν τελειώνουμε εδώ.

photo: lykavitos.gr