Η Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην Πάτρα μαζί με τους συλλόγους των Ιονίων Νήσων

Στο σπίτι των Κεφαλλήνων της Πάτρας “Ο Άγιος Γεράσιμος” φιλοξενήθηκε η συνάντηση των Συλλόγων Κερκυραίων, Λευκαδίων, Ιθακησίων, Κεφαλλήνων και Ζακυνθινών που διαβιούν και δραστηριοποιούνται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία επισκεφθηκε την Πάτρα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 8ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστα Καποδίστρια αντάλλαξε απόψεις και ιδέες για δράσεις προκειμένου να αναδειχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο πολιτισμός και η κουλτούρα των Επτανησίων στην Πάτρα.
Δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας που καταβάλλουν και συζήτησαν για τα έργα που η Περιφερειακή αρχή υλοποιεί σε κάθε νησί αλλά και για την ανάγκη υποστήριξης των Συλλόγων Επτανησίων για εκδηλώσεις που διοργανώνουν στην Πάτρα και αλλού.


Παρουσίασε αναλυτικά το όραμα για τα Ιόνια Νησιά και το πρόγραμμα που υλοποιείται σε έργα υποδομών όπως το οδικό δίκτυο, την ανάδειξη των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών μνημείων, την δημόσια υγεία και τα 12 Κέντρα Υγείας στα Επτάνησα που εκσυγχρονίζονται και εξοπλίζονται με μέριμνα της Περιφερειακής Αρχής, όπως και τα Γενικά Νοσοκομεία. Συζήτησαν για τον τουρισμό και την προβολή των Επτανήσων ως “ασφαλής προορισμός”, την έλξη του εσωτερικού τουρισμού και την προετοιμασία για την πτήση των υδροπλάνων που θα συνδέσουν την Πάτρα με τα Ιόνια Νησιά.

Η κα Κρατσα – Τσαγκαροπούλου ανακοίνωσε, επίσης, την δεσμευσή της για την πραγματοποίηση του πόθου των Επτανησίων της Αθήνας να τοποθετηθεί σε ανάλογη θέση ο ανδριάνδας του Διονυσίου Σολωμού στην πρωτευουσα, ενώ υποσχέθηκε και την τιμητική προβολή και άλλων εμβληματικών μορφών όπως του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.