Πάτρα | Με εκπροσώπους συλλόγων από τα Ιόνια Νησιά συναντήθηκε η Ρ. Κράτσα

Στην Πάτρα βρίσκεται η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη – Κράτσα Τσαγαροπούλου για το 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η κ. Κράτσα συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλόγων από τα Ιόνια Νησιά και συγκεκριμένα, με τους Συλλόγους των εν Πάτραις Ζακυνθίων, Κεφαλλήνων, Κερκυραίων, Λευκαδίων και Ιθακησίων.

Συζήτησαν για έργα που η Περιφέρεια σκοπεύει να προχωρήσει στα νησιά, καθώς και για την ανάγκη στήριξης που έχουν οι σύλλογοι για την προώθηση εκδηλώσεων που διοργανώνουν στην Πάτρα.

Μεταξύ άλλων η κ. Κράτσα δήλωσε: «Λόγω της πανδημίας και της κρίσης του τουρισμού στοχεύουμε στρατηγικά στον εσωτερικό τουρισμό. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα κενά κυρίως για τα τουριστικά νησιά όπως η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, αλλά προσπαθούμε. Έχουμε δυσκολίες να χρηματοδοτήσουμε εκδηλώσεις πολιτιστικές εκτός των νησιών. Προσπαθώ να εντάξω στο ΕΣΠΑ την προβολή των Ιονίων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μέσα στις πόλεις που πρότεινα είναι και η Πάτρα. Δεν έχω πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις ακόμη, ωστόσο αναζητούμε τρόπους ώστε να μπορέσουμε να σας ενισχύσουμε. Το 2021 θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε αισθητή την παρουσία των Ιονίων και σε άλλα μέρη της χώρας. Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κώστας Καποδίστριας.