Σε οριακό σημείο το Δημοτικό Γήπεδο Μαχαιράδου | Εκπέμπει «SOS» – Χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται το Δημοτικό Γήπεδο Μαχαιράδου αφού αν δεν γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στα αποδυτήρια, τους πάγκους, τις κερκίδες, την περίφραξη κ.α. δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει για πολύ καιρό ακόμα. Εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση του Αστέρα Μαχαιράδου έδωσε λίστα με τα προβλήματα στον Υπεύθυνο Αθλητισμού Παναγιώτη Δρόσο και περιμένει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις.
«Με πρωτοβουλία του προέδρου του χωριού την ομάδα και φίλους και χωριανούς εκεί το γήπεδο έγινε «γυαλί» σε θέματα καθαριότητας. Πριν 20 μέρες είχαμε δώσει λίστα στον Υπεύθυνο αθλητισμού για τα προβλήματα που υπάρχουν» ανέφερε στην «Ημέρα» αρχικά ο έμπειρος παράγοντας του Αστέρα Μαχαιράδου Διονύσης Κουρούμαλος, ο οποίος εξήγησε ότι η ομάδα έφερε υπεύθυνο για κατασκευές και διαπίστωσε ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε αγωνιστικό χώρο, πάγκους, κερκίδες, αποδυτήρια κ.α. που ξεπερνούν τις 3,500 ευρώ.
Μάλιστα σημείωσε ότι αν δεν γίνουν όσα έχουν ζητήσει, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους και θα τους ξεκαθαρίσει ότι δεν θα λειτουργήσει το γήπεδο φέτος.
«Ο πρόεδρος θα καλέσει την ΕΠΣ Ζακύνθου και τα σωματεία και αν δεν γίνουν αυτά που χρειάζονται, δεν θα λειτουργήσει για φέτος το γήπεδο» σημειώνει ο κ. Κουρούμαλος, ο οποίος τονίζει ότι οι συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις εξυπηρετούν υπερβολικά πολλές ομάδες.
Από την πλευρά του ο Αλέκος Αντίοχος που είναι προπονητής των ακαδημιών του Αστέρα Μαχαιράδου τόνισε ότι ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και δεν γίνει καμία παρέμβαση τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
«Το γήπεδο από την πολύ χρήση δεν είναι σε καλή κατάσταση γιατί από τότε που έγινε η ανακατασκευή του τάπητα έχει φορτωθεί από την χρήση του από πολλές ομάδες και δραστηριότητες. Το γήπεδο παρουσιάζει σημεία φθοράς είτε από την κακή χρήση, είτε από την ανεξέλεγκτη χρήση του από άτομα που δεν έχουν σχέση με τις ομάδες. Το καλοκαίρι ο πλαστικός τάπητας πρέπει να καταβρέχεται όμως δεν υπάρχουν τα μέσα και δεν γίνεται τίποτα. Επίσης ο χώρος είναι ανεξέλεγκτος. Μπαίνει όποιος θέλει και όποτε θέλει μέσα».

Με πρωτοβουλία της ομάδας και της Τοπικής Κοινότητας το Δημοτικό Γήπεδο Μαχαιράδου είχε καθαριστεί πρόσφατα από Εθελοντές. Παρόλα αυτά δεν έχουν αλλάξει πολλά στο να βελτιωθεί η κατάσταση, αφού εξακολουθεί να μην υπάρχει κάποιος φύλακας καθημερινά για να προσέχει ώστε να μην μπει κάποιος μέσα.
«Σε έναν χρόνο το γήπεδο θα γίνει χειρότερα από εκείνο του Αγγερικού και του Ρόϊδου. Το θετικό είναι ότι το γήπεδο στραγγίζει και αντέχει λίγο ακόμα. Όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα» σημειώνει ο κ. Αντίοχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν γνώση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε γήπεδο του νησιού μας και έχει δώσει μάλιστα τον λόγο του ο Δήμαρχος ότι θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις, ενώ με το θέμα ασχολείται επισταμένως ο Υπεύθυνος Αθλητισμού Παναγιώτης Δρόσος.