Κώστας Πλέσσας – Παράγοντας Εθνικός Σκουλικάδου – «Είναι ένα όνειρο να πάμε στη Γ’ Εθνική» (βίντεο)

Στην εκπομπή Σπορ στο Ιόνιαν ήταν καλεσμένος ο έμπειρος παράγοντας του Εθνικού Σκουλικάδου Κώστας Πλέσσας και μίλησε για το ζήτημα της Γ’ Εθνικής για το σωματείο αλλά και για την ιστορία της ομάδας. Ο κ. Πλέσσας αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα της Γ’ Εθνικής και μίλησε ότι είναι ένα όνειρο που πρέπει να ζήσει το σωματείο.
«Το κομμάτι της Γ’ Εθνικής είναι ένα όνειρο και μια πραγματικότητα που πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να το ζήσουμε. Πιστεύω ότι δεν θα μας δοθεί άλλη ευκαιρία να παίρνουμε ένα πρωτάθλημα στο Σκουλικάδο, που είναι ένα χωριό που δεν είναι περιοχή που ασχολούνται πολλοί με το ποδόσφαιρο. Είναι λίγοι όσοι ασχολούνται».
Ο κ. Πλέσσας που ασχολείται από μικρό παιδί με την ομάδα του Εθνικού Σκουλικάδου επισήμανε ότι παρόλο που η περιοχή δεν έχει ως επί το πλείστον τουρισμό, είναι μεγάλη υπόθεση η άνοδος στη Γ’ Εθνική.
«Πρέπει να δώσουμε και τη ψυχή μας γιατί είναι ένα τεράστιο γεγονός για το χωριό μας. Μετά από ένα καμπαναριό που έχουμε φτιάξει, θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα που έκανε το χωριό μας η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Είναι αγροτική η περιοχή. Δεν έχουμε ξενοδοχεία και τουρισμό. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να συμμετάσχουμε στη Γ’ Εθνική. Και να συμμετάσχουμε ανταγωνιστικά. Η ομάδα θα πρέπει να δώσει ότι μπορεί».

Δείτε από το 34ο λεπτό το αφιέρωμα για τον Εθνικό Σκουλικάδου

Spor στο ΙΟΝΙΑΝ | 29.05.2020

Spor στο ΙΟΝΙΑΝ | 29.05.2020#ioniantv #just_play #tvshow #tv #12_nomoi #1_kanali #edw_meneisΜΑΖΙ ΜΑΣ… #είσαι_παντού

Posted by Ionian Channel on Monday, June 29, 2020

Όσον αφορά για την ιστορία του Εθνικού Σκουλικάδου ο κ. Πλέσσας ανέφερε για το ξεκίνημα το 1983 με την πρώτη ονομασία του σωματείου ως Ερωτόκριτος αλλά και τον δικό του ρόλο τότε στο σωματείο.
«Η ομάδα ξεκίνησε το 1983 και η πρώτη ονομασία της ήταν Ερωτόκριτος υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ο πρώτος πρόεδρος της ομάδας ήταν ο μακαρίτης και ιδρυτής Δημήτρης Μωραΐτης. Τότε ήμουν 14-15 ετών και μαζί του βοηθούσα από τότε στα διοικητικά. Συνέχισε μέχρι το 1987 παίζοντας στα θερινά πρωταθλήματα. Το 1987 φτιάχτηκε η ΕΠΣ και σταμάτησε η λειτουργία. Επανιδρύθηκε ο πολιτιστικός σύλλογος το 1990 και το 1991-92 επανιδρύσαμε την ομάδα που ονομάστηκε Εθνικός Σκουλικάδου».
Μάλιστα ο έμπειρος παράγοντας του συλλόγου μίλησε για την πορεία της ομάδας στα πρωταθλήματα αλλά και την πορεία και στο Κύπελλο τη σεζόν 1998-99.
« Έχουμε μια πορεία στα πρωταθλήματα της Ζακύνθου αξιόλογη και πάντα μας διακρίνει το ήθος. Μια σημαντική στιγμή για τον Εθνικό Σκουλικάδου μάλιστα ήταν το 1998-99 όταν κάναμε την πορεία προς τον Τελικό του Κυπέλλου όπου είχαμε αποκλείσει τη Λιθακιά που έπαιζε τη Δ’ Εθνική επί προεδρίας Δημήτρη Λουτά».
Ο κ. Πλέσσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διοίκηση της ομάδας που πρόσφερε τα μέγιστα φέτος, ενώ ευχαρίστησε τον προπονητή Γ. Καράμπελα και τους ποδοσφαιριστές για την πορεία.