Άνοιξε επιτέλους το yachting | Έρχονται τα πρώτα σκάφη από το εξωτερικό στη Ζάκυνθο

Μετά από αναμονή αρκετών εβδομάδων και προσπάθειες που ξεκίνησαν σχεδόν από την αρχή της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, χθες απελευθερώθηκε το yachting στην Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για τον τουρισμό, αλλά και για τον συγκεκριμένο κλάδο που αποφέρει σημαντικά έσοδα στις τοπικές επιχειρήσεις.

«Και για μας και για όλο το νησί είναι πολύ σημαντικό γιατί ανοίγει ένα σημαντικό κομμάτι του τουρισμού. Προσεγγίσουμε αξιόλογους επισκέπτες προωθώντας τον VIP τουρισμό και το yachting» τονίζει ο Πέτρος Κυπριώτης που είναι εκπρόσωπος εταιρίας yachting. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήδη υπάρχει σημαντικός αριθμός σκαφών που επιθυμούν να έρθουν στη Ζάκυνθο και έχουν εκδηλώσει εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον τους. «Από σήμερα θα έχουμε κατάπλου σκαφών στο νησί. Ήδη έχουν εκδηλώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι εταιρίες για όλη την Ελλάδα αλλά και για τα Επτάνησα και τη Ζάκυνθο. Οι πελάτες μας βρίσκονται σε αναμονή σε κοντινές χώρες. Θα ξεκινήσει ευελπιστούμε από σήμερα, ο κατάπλους».
Ο κ. Κυπριώτης υπενθύμισε ότι τα γιοτ είναι ένας από τους πιο ασφαλής τρόπους για να κάνει κανείς διακοπές εν μέσω πανδημίας. «Σε μια θαλαμηγό φανταστείτε 100 μέτρων ο χώρος που έχουν να κινηθούν 10-12 άτομα που είναι το πρωτόκολλο της θαλαμηγού είναι 3.000 τετραγωνικά μέτρα. Αντιστοιχεί 500-400 περίπου τετραγωνικά για κάθε επιβάτη. Είναι αποδεδειγμένα ο ασφαλέστερος τρόπος να κάνει κάποιος διακοπές». Όσον αφορά τις υποχρεώσεις της ίδιας της εταιρίας σχετικά με το τι πρέπει να κάνει για να διασφαλίζει ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα ο κ. Κυπριώτης επισήμανε: «Θα ψωνίζουμε προϊόντα από μαγαζιά που έχουνε ανάλογο πιστοποιητικό υγιεινής και εμείς θα τηρούμε όσα προβλέπει ο νόμος. Με μάσκες και γάντια θα προσεγγίζουμε το χώρο των σκαφών. Θα απολυμαίνουμε ότι μπαίνει στα σκάφη και θα παρέχονται όλες οι υπηρεσίες με 100% ασφάλεια».
Κάθε χρόνο η παραλιακή γεμίζει από ιδιωτικά σκάφη που έρχονται από το εξωτερικό. Αυτό θα συμβεί ευτυχώς και φέτος, παρά τα εμπόδια των πρώτων μηνών λόγω της πανδημίας. Για τον κ. Κυπριώτη έχει πολύ μεγάλη σημασία τι θα κάνουν οι τοπικές αρχές από την πλευρά τους, ώστε να εκμεταλλευτούν σωστά τις ευκαιρίες που δίνονται ώστε να αυξηθεί το yachting. «Οι τοπικές αρχές πρέπει να δουν πως θα κρατήσει το νησί αυτό το είδος τουρισμού και πως θα το αναβαθμίσει».