Νέα παρέμβαση από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καλαμακίου για ογκώδη και κάδους

Σε έγγραφη καταγγελία προς τις αρμόδιες αρχές θα προχωρήσει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλαμακίου, Χρήστος Κοντονής για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό λόγω της κακής διαχείρισης των απορριμμάτων και των ογκωδών.
Ο κ. Κοντονής καταγγέλλει στα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης ογκωδών και αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη κάδων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών μικρών χωματερών σε διάφορα σημεία του νησιού και στο Καλαμάκι. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του χωριού, κάποιοι προφασίζονται ότι γνωρίζουν πως εντός των ημερών θα γίνει η αποκομιδή από το Δήμο και αφήνουν τα ογκώδη σε διάφορα σημεία. «Η έλλειψη χώρου για την εναπόθεση των ογκωδών αντικειμένων σε συνδυασμό με την έλλειψη κάδων σε πολλά σημεία της Ζακύνθου και τη πρόφαση από πολλούς ότι θα περάσει ο Δήμος να τα πάρει, έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές ΧΑΔΑ», δηλώνει ο κ. Κοντονής και προσθέτει: «Ευθύνες δεν έχει μόνο ο δημότης, αλλά και ο Δήμος που δεν έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα για να ενημερώνονται οι συμπολίτες μας για τις μέρες που θα γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων και των ογκωδών».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. αναφέρθηκε και σε ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό που έχει να κάνει με την επικινδυνότητα του δρόμου Καλαμάκι – Λαγανάς λόγω της μη κοπής των χόρτων. «Τα σκουπίδια και η ολιγωρία του Δήμου για την κοπή των χόρτων, έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί εστίες που είναι επικίνδυνες για πρόκληση πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες. Τις επόμενες ημέρες εφόσον δεν αλλάξει η κατάσταση και κατόπιν των πιέσεων που δέχομαι από τους συγχωριανούς μου, θα καταθέσουμε έγγραφη καταγγελία στους αρμόδιους φορείς».