Σε άθλια κατάσταση τα σιντριβάνια στην πόλη | Καμία μέριμνα για τη λειτουργία τους (ΦΩΤΟ)

Σε άθλια κατάσταση παραμένουν τα σιντριβάνια στην πόλη της Ζακύνθου. Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για τη συντήρησή τους με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν. Δυστυχώς, παρόλο που το κόστος για αυτές τις συντηρήσεις είναι πολύ μικρό, καμία μέριμνα δεν έχει υπάρξει από τις τοπικές αρχές. Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑΖ να είναι πολλά, όμως σίγουρα αν υπήρχε θέληση θα μπορούσαν να γίνουν δύο – τρεις μικρές παρεμβάσεις που θα βελτίωναν την εικόνα της πόλης.

Συγκεκριμένα τα σιντριβάνια στην Οδό Υφαντουργείων, στην Πλατεία Αγίου Λουκά και στον Άγιο Παύλο δεν έχουν λειτουργήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Για το σιντριβάνι στον Άγιο Παύλο, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άγγελος Σεβαστιάδης πήρε την πρωτοβουλία να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, ενώ τα χρώματα και γενικότερα ο καθαρισμός στο εσωτερικό του έγινε από τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι ήθελαν να παρέμβουν για να βελτιώσουν την εικόνα της γειτονιάς. Δυστυχώς, όμως, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από ιδιώτες για να πληρώσουν το κόστος των φθορών στο συγκεκριμένο σιντριβάνι ή σε άλλα της πόλης δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα…
Ενδιαφέρον για το θέμα έχει δείξει πολλές φορές και η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου, η οποία είχε έρθει σε επαφή πέρσι με τον κ. Κόκκορη που ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ για να λειτουργήσει το σιντριβάνι στην Οδ. Υφαντουργείων, ενώ για εκείνο στον Άγιο Παύλο οι εθελοντές προσέφεραν χρώματα και βάφτηκε το εσωτερικό. Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν λειτουργεί κανένα σιντριβάνι στην πόλη από τη στιγμή που το κόστος συντήρησης είναι τόσο μικρό και επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή.

Κωνσταντίνος Ασίμης
«Το σιντριβάνι εδώ στον Άγιο Παύλο είναι παρατημένο. Γενικά η γειτονιά μας είναι υποβαθμισμένη. Ειδικά από τον δρόμο του ΚΤΕΛ που κατεβαίνουν τουρίστες, το πρώτο πράγμα που βλέπουν είναι αυτό το σιντριβάνι, το οποίο δεν λειτουργεί και αυτό είναι πολύ άσχημο. Και αυτό το σιντριβάνι, αλλά και εκείνο κοντά στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου είναι παρατημένα».

Ανδρέας Κακολύρης
«Στον Άγιο Παύλο οι ταξιτζήδες μόνοι τους έπλυναν το σιντριβάνι και το έβαψαν. Και τελικά έχει μείνει χωρίς νερό. Τρεις μήνες τώρα είναι χωρίς νερό! Δεν ξέρω τον λόγο που δεν λειτουργεί… Τα προηγούμενα χρόνια κάπως λειτουργούσε, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν γίνεται απολύτως τίποτα».

Διονύσης Μαρίνος
«Το μόνο καλό είναι ότι είναι καθαρό. Το έργο έγινε από τους οδηγούς ταξί και μετά ήρθε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο κ. Σεβαστιάδης και το καθάρισε. Δούλεψε αφιλοκερδώς, έστειλε άνθρωπο και το έβαψε και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στον Άγιο Παύλο. Από τον καιρό που το έφτιαξαν, μια φορά το χρόνο το έβαζαν σε λειτουργία, αλλά τώρα έχει μείνει έτσι… Για έναν σκουριασμένο σωλήνα προσφέρθηκε ένας κάτοικος της περιοχής να πληρώσει, ο κ. Κάρδαρης, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε κανείς να την αλλάξει».