Στα «μαύρα» σκοτάδια το άγαλμα του Διονυσίου Σολωμού – Κανένας φωτισμός στο ιστορικό μνημείο (φώτο)

Είναι πολλές φορές που δεν χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις για να φτιαχτούν προβλήματα που είναι μικρά αλλά σημαντικά. Ένα από αυτά είναι και ο φωτισμός στο ιστορικό μνημείο του Διονυσίου Σολωμού στην Πλατεία Σολωμού, αφού είναι ανύπαρκτος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι περνάνε το βράδυ να μην μπορούν να απολαύσουν τον Εθνικό μας ποιητή που αποτελεί και σήμα κατατεθέν για το νησί της Ζακύνθου.
Οι φωτογραφίες είναι από τον Διονύση Νικολόπουλο, ο οποίος όπως και άλλοι συμπολίτες μας εκφράζουν την αγανάκτηση τους γιατί οι τοπικές αρχές και κυρίως ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει ώστε το σπουδαίο μας μνημείο να έχει φωτισμό.Όπως λένε μάλιστα είναι μόνο μερικές λάμπες που πρέπει να αλλαχθούν ώστε να αλλάξει η εικόνα του Διονυσίου Σολωμού που κοσμεί επί σειρά ετών την Πλατεία η οποία φέρει το όνομα του.

Μάλλον έχουμε ξεχάσει τι πρόσφερε ο Διονύσιος Σολωμός στην Ελλάδα γιατί εκτός από το άγαλμα που δεν φωτίζεται και ο ιστορικός Λόφος του Στράνη που έγραψε τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ | Εικόνες ντροπής στο Λόφο του Στράνη